Paine unsa cu suc de rosii


Ingrediente
  • 400-420 ml lapte
  • 55 ml ulei de masline
  • 700gr faina
  • 10gr drojdie uscata
  • 2 lingura plina cu miere
  • 5gr sare fina
Mod de preparare

Faina se cerne se amesteca cu drojdia, se face o adancitura in mijloc si se adauga restul ingredientelor, se framanta bine (la masina de paine, la robot, la manivela, la ce vreti).

Se lasa la dospit 1 h apoi se formeaza painea.

Se pune in tava (sau slow cooker fara probleme), se cresteaza, se unge cu zeama de rosii si se mai lasa la dospit 20 minute.


Coapta cu vas cu apa in cuptor preîncălzit 200 grade C, coborât la 160 grade C, fara ventilație, pana se rumeneste si imediat dupa un prosop bumbac peste, 20 minute sa se inmoaie coaja.



NU FOLOSITI INGREDIENTELE RECI, SUB NICI O FORMA.














Comentarii

Postări populare