Chifle cu chefir


Perfecte pentru sandwich, pulled, grill, hamburger, etc.
DEMENTIALE

Ingrediente chifle:
  • 300 ml chefir la temperatura camerei
  • 100 ml apa
  • 1 ou batut
  • 4 linguri ulei masline/floarea soarelui
  • 630gr faina tip 650
  • 1/4 lingurita sare
  • 2 linguri miere (SA NU FIE ZAHARISITA)
  • 10 gr drojdie uscata sau 25 proaspata (dizolvata in prealabil ca aici .

Mod de preparare

 In masina de paine conform ordinii acesteia, lichide apoi faina si ultima data drojdia, program framantare si dospire (lasati programul pana la final).

Se scoate aluatul pe masa infainata bine, se imparte in bucati egale nu foarte mari, se formeaza bile tragand de margini spre interior, se aseaza in tava tapetata cu foaie de copt cu partea neteda in sus, cu distanta intre ele, se lasa asa 10 minute, apoi se aplatizeata cu palma pe toata suprafata (nu doar in mijloc), inca 10 minute dospire, apoi se ung cu un amestec din lapte+ulei in parti egale, estimez 2 si 2 linguri.
Se coc la 180 de grade C pana se rumenesc.

SE VOR COACE TOATE ODATA NU IN DOUA TURE, 
ALUATUL NU TREBUIE SA CREASCA EXCESIV, nu vor iesi ok ci extra dospite.

Se lucreaza cu faina, evitati lipirea aluatului de maini.





Comentarii

Postări populare