Minipascute cu branza dulce
Pentru că nu am vrut sa am o masa de brânză și una de aluat, am făcut mini pascute.
Se desprind "foaie cu foaie"de o pufosenie...
Atașez și reteta aluatului: acesta trebuie sa fie fin.
Ingrediente minipascute :
- 200 ml lapte călduț
- 150 gr de zahăr
- 1 ou+5 galbenuse
- 1 iaurt (150gr grecesc sau Napolact smântânos sau 1 smântână cu 20% grasime)
- 1 praf de sare
- 100 ml ulei
- 70 ml borș cald (am folosit borș cu scorțișoară)
- 100 gr de unt la temperatura camerei
- coaja de la 1 lămâie mare sau 2 lămâi mici
- 820 gr faina pentru cozonac de făină
- 50 gr drojdie proaspătă dizolvata ca aici (sau 2 pliculețe drojdie uscata ce nu necesita dizolvare)
- coaja de la o portocala
- 1 pastaie vanilie
Mod de preparare:
In
cuva mașinii, in ordinea lichide, apoi solide, cu mențiunea că ouăle se vor
mixa cu zaharul până își dublează volumul, program frământare dospire.
După ce a terminat de frământat am mai lăsat 10 minute, apoi am scos aluatul, am transferat in alt vas și am lăsat la dospit.
Am folosit rețetă de aici cu următoarele precizări:
După
dospire se împarte aluatul in 3 părți egale, fiecare parte se întinde
apoi se adaugă umplutura având grijă că o margine sa rămână fără, vreo
două degete.
Se rulează (rulada/sul)cât puteți de
strâns.
Se taie apoi rondele de doua degete grosime, se așează în tavă una
langa alta fara spatiu.
Se lasă la dospit 10 minute se ung cu: ou bătut
+ smântână.
Timp estimat: cuptor preîncălzit,160 grade C, coacere sus jos fara ventilație, 30 minute
Umplutura: ceva mai atipica dar mult mai buna zic eu compusa din:
- brânză de vaci si
- unt
- merișoare
- smântână
- coaja lămâie
- vanilie extract
- ou
- BISCUTI măcinați (asta in loc de grisul banal)
In loc de brânză dulce se poate folosi ricotta.
Comentarii
Trimiteți un comentariu