Minipascute cu branza dulce


Pentru că nu am vrut sa am o masa de brânză și una de aluat, am făcut mini pascute.
Se desprind "foaie cu foaie"de o pufosenie...
Atașez și reteta aluatului: acesta trebuie sa fie fin.

 Ingrediente minipascute :
  • 200 ml lapte călduț
  • 150 gr de zahăr
  • 1 ou+5 galbenuse
  • 1 iaurt (150gr grecesc sau Napolact smântânos sau 1 smântână cu 20% grasime)
  • 1 praf de sare
  • 100 ml ulei
  • 70 ml borș cald (am folosit borș cu scorțișoară)
  • 100 gr de unt la temperatura camerei
  • coaja de la 1 lămâie mare sau 2 lămâi mici
  • 820 gr faina pentru cozonac de făină
  • 50 gr drojdie proaspătă dizolvata ca aici (sau 2 pliculețe drojdie uscata ce nu necesita dizolvare)
  • coaja de la o portocala
  • 1 pastaie vanilie

Mod de preparare:
In cuva mașinii, in ordinea lichide, apoi solide, cu mențiunea că ouăle se vor mixa cu zaharul până își dublează volumul, program frământare dospire.
După ce a  terminat de frământat am mai lăsat 10 minute, apoi am scos aluatul, am transferat in alt vas și am lăsat la dospit.

Am folosit rețetă de aici cu următoarele precizări:

După dospire se împarte aluatul in 3 părți egale, fiecare parte se întinde apoi se adaugă umplutura având grijă că o margine sa rămână fără, vreo două degete.
Se rulează (rulada/sul)cât puteți de strâns.

Se taie apoi rondele de doua degete grosime, se așează în tavă una langa alta fara spatiu.

Se lasă la dospit 10 minute se ung cu:    ou bătut + smântână.

Timp estimat: cuptor preîncălzit,160 grade C, coacere sus jos fara ventilație, 30 minute

Umplutura: ceva mai atipica dar mult mai buna zic eu compusa din:

  • brânză de vaci si
lapte in care am topit:
  • unt
  • merișoare
  • smântână
  • coaja lămâie
  • vanilie extract
  • ou
  • BISCUTI măcinați (asta in loc de grisul banal)

In loc de brânză dulce se poate folosi ricotta.



Comentarii

Postări populare