Prajitura cu mascarpone, capsuni, nutella, frisca si jeleu de capsuni
Ingrediente prajitura:
- 2 cutii mascarpone (500gr impreuna)
- un plic zahar vanilat
- extract vanilie
- 3 oua
- 220 gr faina
- 3/4 plic praf de copt
- sos capsuni
- coaja de la 1 lamaie
- 4 linguri nutella
- 150 ml frisca nebatuta
Mascarponele se mixeaza cu zaharul vanilat (daca stiti ca nu adaugati nutella puneti mai mult zahar), extractul de vanilie si ouale.
Apoi se adauga faina (posibil sa ceara mai multa in functie de mascarponele pe care il folositi: difera enorm) si praful de copt,
Mixati in continuare, apoi adaugati sos capsuni daca aveti, daca nu un pic de lapte, ideea este ca trebuie sa rezulte un aluat lejer, curgator.
Se adauga capsunile taiate dupa pofta si coaja de lamaie.
Separat se amesteca bine de tot nutella si frisca nebatuta (puteti pune si mai multa daca va place.
Montare:
Strat: compozitie mascarpone, strat nutella si ultimul mascarpone ,
Timp estimat: 2h si 40 de minute, cu prosop absorbant, in duraceramic 5l.
Nu va speriati daca verificati, veti vedea o masa lichida, nu-i nici un fel de problema.
Nici un ingredient rece cand va apucati.
Servire: tot cu nutella, dupa racirea completa a acesteia.
Pentru SlowCooker-urile mici, injumatatiti totul.
Posibilitati coacere: direct in duraceramic, oricare alt vas rezistent apoi cu totul in SlowCooker (nu uitati apa pentru vas), foaie copt in SlowCooker, apoi compozitia, uns vasul cu unt si tapetat cu faina.
Comentarii
Trimiteți un comentariu