Budinca de tapioca la SlowCooker



Ingrediente:
tapioca
lapte

SE VA FOSOLI ACEEASI CANA PENTRU TOATA RETETA (de 200 ml)

Ingrediente budinca:
Asadar:
  • 1/2 cana de perle tapioca
  • 3+1/2 cani apa ( 3 cani jumatate)
  • 1+1/4 cani lapte (1 cana si un sfert lapte cocos, migdale, lapte vaca)
  • 1 pastaie vanilie
  • 2 linguri sirop artar/miere
  • 1 praf de sare
Mod de preparare budinca:
Se pun intr-o cratita cu fundul gros 3 1/2 cani de apa rece, se adauga perlele 1/2 cana, se pune cratita pe foc si cand apa se infierbanta bine se amesteca pana cand apa fierbe si perlele se ridica la suprafata.
Apoi se reduce focul si se continua fierberea inca 5-6 minute amestecand continuu (continutul cratitei se va ingrosa ca o mamaliga).
 
Se opreste focul, se rastoarna continutul cratitei asa fierbinte intr-o strecuratoare foarte deasa (in caz contrar pierdeti perlele) si se clateste sub jet de apa rece pana cand apa inchegata in care au fiert dispare si raman nelipicioase, semitranslucide.
Daca nu se procedeaza asa veti obtine o budinca "baloasa" scuzati expresia)😄.
 
Se pun perlele de tapioca in vas SlowCooker, se adauga laptele, vanilia, praful de sare, indulcitorul, amestecand imediat.

Timp estimat: 2 ore high 

La final se pot adauga fulgi de cocos, miere, nuca, fructe sau orice altceva si ce esențe vă plac vouă.

Este ffff buna la gust ca desert ocazional, de ce spun asta? 
Pentru ca e de fapt un amidon, nimic nutritiv, deci adaugati diverse: nuci, seminte la servire ca sa imbunatatiti.



 

Comentarii

Postări populare