Cornuri cu magiun si crema de ciocolata cu alune
Extrapufosenii.
Crema de ciocolata o gasiti in dm/diverse sortimente.
Fara zahar, cele cu magiun.
In varianta aplv:
- in loc de unt te rezumi la 100 ml ulei si 50 gr ulei cocos in stare solida atentie!
- laptele il inlocuiesti cu lapte de ovaz, migdale, ce vrei
- omiti smantana
- 200 ml lapte călduț
- 150 gr de zahăr
- 1 ou+5 galbenuse
- 1 iaurt (150 Gr grecesc sau Napolact smântânos sau 1 smântână cu 20% grasime)
- 1 praf de sare
- 100 ml ulei
- 70 ml borș cald (am folosit borș cu scorțișoară)
- 100 gr de unt la temperatura camerei
- coaja de la 1 lămâie mare sau 2 lămâi mici
- 820 gr faina pentru cozonac
- 50 gr drojdie proaspătă dizolvata ca aici (sau 2 pliculețe drojdie uscata ce nu necesita dizolvare)
- coaja de la o portocala
- 1 pastaie vanilie
Mod de preparare:
In cuva mașinii, in ordinea lichide+solide, cu mențiunea că ouăle se vor mixa cu zaharul până își dublează volumul, program frământare dospire.
După ce a terminat de frământat am mai lăsat 10 minute, apoi am scos aluatul intr-un vas mare și l-am lăsat să dospească 40 minute (daca vasul permite).
Am impărțit coca in bucăți egale.
Umplutura la alegere.
Comentarii
Trimiteți un comentariu