Cornuri cu magiun si crema de ciocolata cu alune



Extrapufosenii.
Crema de ciocolata o gasiti in dm/diverse sortimente.
Fara zahar, cele cu magiun.

In varianta aplv:
  • in loc de unt te rezumi la 100 ml ulei si 50 gr ulei cocos in stare solida atentie!
  • laptele il inlocuiesti cu lapte de ovaz, migdale, ce vrei
  • omiti smantana
Ingrediente :
  • 200 ml lapte călduț
  • 150 gr de zahăr
  • 1 ou+5 galbenuse
  • 1 iaurt (150 Gr grecesc sau Napolact smântânos sau 1 smântână cu 20% grasime)
  • 1 praf de sare
  • 100 ml ulei
  • 70 ml borș cald (am folosit borș cu scorțișoară)
  • 100 gr de unt la temperatura camerei
  • coaja de la 1 lămâie mare sau 2 lămâi mici
  • 820 gr faina pentru cozonac
  • 50 gr drojdie proaspătă dizolvata ca aici   (sau 2 pliculețe drojdie uscata ce nu necesita dizolvare)
  • coaja de la o portocala
  • 1 pastaie vanilie

Mod de preparare:

In cuva mașinii, in ordinea lichide+solide, cu mențiunea că ouăle se vor mixa cu zaharul până își dublează volumul, program frământare dospire.
După ce a terminat de frământat am mai lăsat 10 minute,  apoi am scos aluatul intr-u
n vas mare și l-am lăsat să dospească 40 minute (daca vasul permite).
Am impărțit coca in  bucăți egale.

Umplutura la alegere. 
Eu am pus crema de ciocolata cu alune , o gasit in dm/diverse sortimente si altele le-am umplut cu magiun.

Se pun in tăvi se ung cu ou bătut, se așteaptă dospirea încă 25 minute.
Se coc la 160 de grade C, coacere sus jos fara ventilație până se rumenesc bine, treapta 2 de jos in sus.
 






Comentarii

Postări populare