Negresa cu ciocolata, nuci, stafide si glazura ciocolata
Negresa cu ciocolata, nuci, stafide, glazura ciocolata.
Mi-a scăpat borcanul cu cacao de data asta.
Va rog sa incercati cu 180-190gr faina in prima faza, in functie de marimea oualelor aceasta difera.
Aluatul trebuie sa fie lejer, aerat, spumos, nu dens, nu greu. Sper ca m-am facut inteleasa.
Ingrediente negresa:
●4 oua
●250 gr unt la temperatura camerei
●150-200 gr zahar
●1 ciocolata neagra (cover Nestle Noir)
●50 gr cacao
●1 ciocolata milka cu lapte
●1/4 lingurita scortisoara
●1 praf de sare
●1 plic praf de copt
●150-200 gr nuci (NU LE MACINATI)
●50 gr stafide rehidratate (in apa)
●210 gr faina
Mod de preparare:
Untul se mixeaza cu zaharul 5 minute, apoi se adauga pe rand cate 1 ou (nu adaugati altul pana nu se incorporeaza anteriorul), apoi se adauga 50 de gr de ciocolata (care vreti voi milka sau neagra topita impreuna cu laptele pe baie de aburi).
Dupa care faina cernuta impreuna cu praful de copt si cacaoa, precum si restul ingredientor uscate, nucile pe care le-ati zdrobit in mana, stafidele si se omogenizeaza totul cu o spatula.
In vas SlowCooker duraceramic uns cu unt sau in oricare alta forma de silicon apoi in vas cu prosop absorbant.
Timp estimat: 2 h high
Restul de ciocolata (cea cu lapte si cea neagra), se topesc cu 50 ml lapte si 30 gr unt pe baie de aburi) si imediat cum este gata negresa se scoate pe gratar, se inteapa cu un bat de frigaruie din aproape in aproape si se toarna toata ciocolata, in acest mod se va integra si in interior.
Spor la treaba.
Comentarii
Trimiteți un comentariu