Negresa cu dulceata de capsuni si nuci
Fara lactate.
Ingrediente negresa:
Intr-un vas se pun: laptele, praful de sare, cacaoa, scortisoara, romul, uleiul, zaharul si se dau in doua-trei clocote (pe aragaz amestecand continuu), apoi 15 minute sa se raceasca putin.
Ingrediente negresa:
- 300 ml lapte vegetal (cocos+nuci in cazul meu, preparat la aparatul de lapte vegetal)
- 40 gr cacao
- 1 plic zahar pudra vanilat (dar mai trebuia), nu a fost dulce cum e o praji😊deci cine doreste sa adauge mai mult)
- rom
- scortisoara
- 4 oua
- 2 pumni nuci tocate la cutit , nu macinate
- 100 gr ulei cocos dezodorizat sau 70gr ulei floarea soarelui
- 1 plic praf de copt
- 1/4 lingurita bicarbonat de sodiu
- 1 praf de sare
- 250 gr faina (la nevoie se mai adauga 1-2 linguri)
- 3-4 linguri dulceata capsuni
Intr-un vas se pun: laptele, praful de sare, cacaoa, scortisoara, romul, uleiul, zaharul si se dau in doua-trei clocote (pe aragaz amestecand continuu), apoi 15 minute sa se raceasca putin.
Dupa care se adauga galbenusele pe rand omogenizand dupa fiecare, faina cernuta impreuna cu praful de copt si bicarbonatul de sodiu, dulceata de capsuni, nucile si ultima data albusele batute spuma tare cu un praf de sare.
Se toarna compozitia in vasul SlowCooker-ului uns cu ulei cocos.
N-am avut timp dar as fi facut un sos de capsuni si l-as fi turnat fierbinte in loc de ciocolata.
Timp estimat : 2 h fix modul high cu prosop absorbant (multe straturi sa nu se umezeasca).
Se poate si în cuptorul electric la 180 grade C 30-35 de minute, verifici cu scobitoarea.
Comentarii
Trimiteți un comentariu