Tocanita - ciulama - de ciuperci, cu mamaliguta


Ingrediente tocanita:
  • 5 cepe rosii (sau 5 legaturi ceapa verde)
  • 1 kg ciuperci proaspete
  • 600 ml lapte (sau 300gr lapte cu 300gr smântână de gatit LaDorna)
  • 3 linguri amidon (sau 1 amidon+2 faina)
  • sare
  • piper
  • legume deshidratate mix
  • 5 linguri ulei floarea soarelui presat la rece
  • 1 legatura marar
Mod de preparare:
Ceapa taiata marunt se soteaza in ulei.

Imediat ce ati pus-o, adaugati sare, (isi va lasa apa si asa evitati asa zisa "prajire") si doua linguri apa.
Am urcat vasul in baza si am adaugat ciupercile si condimentele, fara strop de apa, vor lasa ele destula.

Timp estimat3 h high, in ultima ora in cei 600 ml lapte am dizolvat amidonul/faina si am adaugat peste ciuperci....

La final marar si/sau patrunjel proaspat.
Cine are autostir, montati paletele se preteaza la acest preparat.



Am servit cu Mamaliga la SlowCooker
proportia 1malai : 3,5 apa, 

ulei masline 2 linguri, 
sare. 
Timp estimat: 2 h high



Comentarii

Postări populare