Prajitura cu portocale si mac , la SlowCooker


Duraceramic 5 l

Ingrediente aluat:
  • 270 gr faina cernuta
  • 175 gr zahar brun nerafinat/ alb
  • 3 oua
  • 200 gr unt
  • 180 ml lapte sau lapte condensat
  • 1 plic praf de copt
  • 125 ml suc de portocale proaspat stors
  • 60 gr mac
  • 1-2 lingurite de coaja rasa de portocale bio sau coaja deshidratata portocale
  • 1 praf sare

Ingrediente sirop portocale:

  • 250 ml suc de portocale proaspat stors
  • 150 g zahar alb sau brun
  • coaja de la o portocala
  • vanilie
Mod de preparare:
Untul la temperatura camerei se mixeaza cu zaharul si coaja de portocala pana devine spumos.

Se adauga pe rand cate un ou, apoi laptele/laptele condensat si sucul de portocale. 
Ultima data faina+praful de copt cernute si macul ,  ulterior sarea.
 

Timp estimat: In SlowCooker 2 h high cu prosop absorbant, ideal sa testati cu scobitoarea.

Separat cei 250 ml fresh portocale+vanilia+coaja+zaharul se pun pentru 10-15 minute pe foc.

Cand prajitura este gata se inteapa imediat din aproape in aproape cu un bat de frigaruie si se toarna pe toata suprafata ei jumatate din siropul de portocale.
Restul de sirop il veti pune pe felie in farfurie nu tot evident, doua trei linguri la o felie.

Este o prajitura lejera, nu foarte dulce.

Tips:  Daca vreti sa inlocuiti zaharul, curmale nu puneti,  
va propun:
Sa spumati untul doar cu coaja de citrice si sa adaugati miere, apoi continuati reteta, puneti cat vreti tineti insa cont ca-i usor acrisoara.
La sirop adaugati mierea dupa ce fierbe, astfel o pastrati cu toate proprietatile. 

 

Comentarii

Postări populare