Prajitura cu crema de branza dulce si stafide
O delicioasa prajitura cu crema de branza.
Nu, nu este reteta clasica☺️
Pentru aceasta minunata prajitura cu crema de branza s-a folosit binecunoscutul
1. aluat fraged ( il aveti si la prajitura cu mere si kiwi)
Ingrediente blat, aluat fraged:
Mixeaza untul cu zahărul până devine crema, adaugă extractul de vanilie, oul si continua mixarea, apoi adauga smântână si mixeaza pana se incorporeaza.
Nu, nu este reteta clasica☺️
Pentru aceasta minunata prajitura cu crema de branza s-a folosit binecunoscutul
1. aluat fraged ( il aveti si la prajitura cu mere si kiwi)
Ingrediente blat, aluat fraged:
- 500 gr faina (+ 50-80 gr daca mai este necesar);
- 200gr unt moale 82%grasime;
- 150gr smântână;
- 1 ou;
- 2 linguri de zahăr brut;
- extract vanilie;
- 1 plic praf de copt;
- sare.
Mixeaza untul cu zahărul până devine crema, adaugă extractul de vanilie, oul si continua mixarea, apoi adauga smântână si mixeaza pana se incorporeaza.
Adaugă sarea, faina cernuta si praful de copt, frământa doar
până se incorporeaza faina, nu mai mult.
Imparte aluatul in doua părți egale, infoliaza-l și lasa-l la rece pana prepari compozitia de branza dulce.
2. si o compozitie din urmatoarele ingrediente:
Amesteca toate ingredientele intr-un bol separat si lasa compozitia deoparte pentru 30 minute cu vasul acoperit.
Între două foi de hartie de copt, pune o jumatate din aluatul fraged si întinde cu sucitorul dupa care aseaza in vasul SlowCooker-ului cu tot cu foaia de copt ( partea de jos) astfel incat sa fie aluat si pe peretii vasului și apoi adauga compozitia de branza iar la final adauga si a doua foaie din aluat si unge suprafata prajiturii cu ou batut.
Timp estimat: Seteaza oala pentru 2h30'-3 ore ( in functie de cantitatea din vas) pe functia high si foloseste si un prosop absorbant.
Delicioasa cu inghetata de ciocolata.
Imparte aluatul in doua părți egale, infoliaza-l și lasa-l la rece pana prepari compozitia de branza dulce.
2. si o compozitie din urmatoarele ingrediente:
- 800 gr branza dulce (galetusa Lidl);
- 2 plicuri zahar vanilat pudra;
- coaja de la o portocala;
- 150 gr stafide;
- 2 oua;
- 120 ml lapte;
- 3 linguri amidon;
- extract de vanilie.
Amesteca toate ingredientele intr-un bol separat si lasa compozitia deoparte pentru 30 minute cu vasul acoperit.
Între două foi de hartie de copt, pune o jumatate din aluatul fraged si întinde cu sucitorul dupa care aseaza in vasul SlowCooker-ului cu tot cu foaia de copt ( partea de jos) astfel incat sa fie aluat si pe peretii vasului și apoi adauga compozitia de branza iar la final adauga si a doua foaie din aluat si unge suprafata prajiturii cu ou batut.
Timp estimat: Seteaza oala pentru 2h30'-3 ore ( in functie de cantitatea din vas) pe functia high si foloseste si un prosop absorbant.
Delicioasa cu inghetata de ciocolata.
Comentarii
Trimiteți un comentariu