Chifle simple mici sau pentru hamburger, pulled pork

Ingrediente chifle
  • 250 ml lapte
  • 125 ml apa
  • 55 ml untulei de masline
  • 700gr faina
  • 10gr drojdie uscata
  • 1 lingura plina cu miere
  • 5gr sare fina
  • 1 ou mare
Mod de preparare

Faina se cerne se amesteca cu drojdia, se face o adancitura in mijloc si se adauga restul ingredientelor, se framanta bine (la.masina de paine, la robot, la manivela, la ce vreti).

Se lasa la dospit 1 h apoi se formeaza chiflele, 8 bucati in cazul in care le folositi la hamburgeri, 12 bucati in cazul celor simple.

Se pun in tava (sau slow cooker fara probleme), se cresteaza, se ung cu ou batut si se mai lasa la.dospit 20 minute.

Presarati seminte de : susan, mac, in, floarea soarelui.

La cuptor pana se rumenesc si imediat dupa un prosop bumbac peste ele 20 min sa se inmoaie coaja.

Timp estimat: 2 h high cu prosop absorbant.

NU FOLOSITI INGREDIENTELE RECI,SUB NICI O FORMA. 

Comentarii

Postări populare