Gulas de vita



Ingrediente gulas:
  • 800-1000 gr cubulete manzat -deci ceva mai frageda carne
  • 4 ardei capia rosu taiati fideluta nu cuburi
  • 5 cepe mari taiate solzisori
  • 3 morcovi medii taiati rondele
  • 2 catei usturoi sparti cu lama cutitului
  • 2 foi dafin
  • condimente:
    • maghiran
    • boia afumata
    • boia dulce
    • cimbru
    • piper
    • sare
    • busuioc
    • oregano
    • usturoi pudra dupa gustul fiecaruia
  • 2 linguri xilitol sau zahar pentru a taia aciditatea rosiilor
  • 500 gr rosii pasate
  • 7 cartofi medii taiati felii groase
  • apa calda strict cat sa acopere totul
  • 2,5 linguri amidon
  • 2 legaturi patrunjel
NU TAIATI NIMIC MARUNT/CUBURI.

Mod de preparare:
Carnea am spalat-o si am pus-o intr o tigaie antiaderenta cu capac  cam 20 minute,  sa-si lase apa si sa am o culoare frumoasa a preparatului final.
Apoi am transferat in SlowCooker (5,7 manual).
Ceapa am sotat-o in 50 gr untura si un pic de sare pana a devenit translucida si apoi in SlowCooker impreuna cu celelalte legume.
Am adaugat apa calda, condimentele, rosiile, xilitolul,

Timp estimat: totul 5 h 30' pe high, in ultimele 40 minute am dizolvat amidonul in 3 polonice cu sos din vas si l-am adaugat, amestecand energic.

Comentarii

Postări populare