Coquelet cu usturoi, in sos de cascaval
Va fi servit cu piure si sos de cascaval, salata verde alaturi.
Ingrediente pui in sos:
- 1 pui
- 25 graunti usturoi intregi (doar curatati)
- legume deshidratate (sanovita)
- sare
- piper
- 250 ml supa pui (apa)
- 50 ml vin alb(optional)
- cimbru
- 10 linguri ulei
In vas SlowCooker-ului (duraceramic) am pus o lingura de ulei, am lăsat puiul cate 5-7 minute pe ambele părți - adica am sigilat puiul pe ambele parti.
Am pus usturoiul, am lasat inca 3-4 minute, am urcat apoi vasul in baza, am adaugat restul ingredientelor si cartofii.
Timp estimat: 3h30' pe modul high, fara prosop absorbant, intors la jumatatea timpului.
Sos de cascaval:
- 300 g smantana
- 200 g cascaval
- sare
- piper
- verdeturi
Pe baie de aburi smantana si cascavalul ras, lasat pana cascavalul se topeste si formeaza un sos gros, sare, piper si patrunjel tocat, sau menta, nucsoara.
Merge la orice.
Daca nu il servesti atunci il faci si il lasi la bain-marin maxim1h (fara foc, cu apa fierbinte) pana la servire, nu rece, exclus .
Piure de cartofi.
Comentarii
Trimiteți un comentariu