Prajitura cu mere si pere, la SlowCooker
A iesit ca si cand as fi insiropat-o (in genul blatului de savarina) extraordinar de buna.
Am avut 3 pere medii si 3 mere golden,
Perele curatate de coaja si lasate intregi se vor pune pe mijlocul vasului, merele se vor felia (felii de jumatate deget grosime ) si se vor pune evantai de jur imprejurul vasului, in 2-3 straturi, apoi se toarna compozitia- este cea de la minichecuri (in loc de piure mere se poate folosi ananas blendat cu tot cu suc, Dole) si zahar brut in loc de alb) atasez lista cu ingredientele si modul de preparare.
Ingrediente (minichecuri) blat:
- 3 oua
- 150 zahar
- extract vanilie
- 330 gr piureuri fructe ce combinatie doriti
- 1/2 lingurita scortisoara
- 1 praf de sare
- 260-270 gr faina (atentie aluatul nu trebuie sa fie foarte dens, ci aerat usor la textura, asadar incercati intai cu 260 faina)
- 1 plic praf de copt
- 1 varf cutit bicarbonat de sodiu
- 1 lingura otet
- 100 ml unt topit (sau ulei cocos dezodorizat)
Mod de preparare:
Timp
de 15 minute se mixeaza la viteza maxima ouale cu zaharul, apoi se adauga
uleiul treptat continuand mixarea.
Din acest moment stop mixer, urmeaza
sarea, vanilia, scortisoara, otetul, piureul din fructe, omogenizare cu
telul.
Faina cernuta impreuna cu bicarbonatul de sodiu si praful de copt, din nou
omogenizare strict cat sa se incorporeze faina, altfel aluatul nu mai
creste.
Timp estimat: 2
h si 20 de minute modul high la SlowCooker-ul duraceramic 5l, cu prosop absorbant (prosoape multe sa nu treaca
strop de apa).
O veti lasa 10 minute dupa terminarea programului, apoi prin
rasturnare pe farfurie.
Nu lasati mai mult pentru ca se umezeste si nu o veti scoate intreaga.
Servita cu sirop artar.
Comentarii
Trimiteți un comentariu