Crema de zahar ars cu nuci, sos căpșuni si zmeura.
Cu precizarea că am făcut în alt SlowCooker, respectiv autostir 5,7l și l-am pornit înainte cu apa in el și vasul in care urma a pune compoziția (yena sau ceramica riscă să se spargă daca vii direct cu zaharul fierbinte avand temperaturi diferite)
Crema de zahar ars:
Ingrediente :
- 1 litru lapte
- 8 oua
- extract vanilie
- 250 gr zahar pentru caramel
- 120 gr zahar
- 1 praf de sare
Ouale se mixeaza cu praful de sare cateva minute, se adauga cele 150 gr zahar si vanilia, se continua mixarea pana zaharul s-a topit in totalitate, apoi se adauga laptele.
Se lasa deoparte.
Separat se topesc cele 250 gr zahar dupa care se rastoarna in vas, se tapeteaza si peretii acestuia rapid pentru a nu se inchega zaharul apoi se adauga compozitia.
Timp estimat: aproape 3h high, cu prosop absorbant.
Va dati seama cand este gata in momentul in care incepe sa se dezlipeasca de pe margini, nu are voie sa fie lichida ci mai degraba gelatinoasa.
Pentru celelalte SlowCookere preferabil sa folositi vas yena sau ceramica pentru compozitie si in vasul SlowCooker-ului obligatoriu apa pana la jumatatea celuilalt vas.
Repet obligatoriu.
Se lasa la racit complet apoi la rece pentru cateva ore.
Comentarii
Trimiteți un comentariu