Ossobuco cu legume
Ingrediente:
- 3 felii de rasol de vitel (vita) cu os
- 2-3 linguri de faina
- 3 cepe tocate julien
- 3 catei de usturoi tocati
- 2 morcovi taiati rondele
- 1 radacina de telina taiata cubulete
- 6-7linguri de ulei
- 50 g unt
- 150 ml vin alb dulce
- rosii felii, da, alea le am avut prin casa :))
- 500gr pasata
- sare
- piper negru macinat
- 1 frunza de dafin
- cateva crengute de cimbru
- 0,5 L supa de vita sau apa fierbinte
Garnitura la alegere:
risotto sau orez simplu, piure de cartofi, cartofi natur, mamaliguta.
Mod de preparare:
Feliile de rasol spălate, tapotate bine cu prosop absorbant, se tăvălesc prin faina, se elimina excesul.
In uleiul+untul incins, se pun feliile de rasol, se perpelesc pe ambele parti, se adaugă ceapa, morcovul, usturoiul, se amesteca de câteva ori lăsând până ceapa devine translucida,a poi se stinge cu vin.
Se face transfer vas in baza (vorbim de duraceramic), se adaugă condimentele, supa de vita, roșiile.
In uleiul+untul incins, se pun feliile de rasol, se perpelesc pe ambele parti, se adaugă ceapa, morcovul, usturoiul, se amesteca de câteva ori lăsând până ceapa devine translucida,a poi se stinge cu vin.
Se face transfer vas in baza (vorbim de duraceramic), se adaugă condimentele, supa de vita, roșiile.
Timp estimat setat 5h high, fara prosop absorbant.
Comentarii
Trimiteți un comentariu