Minipateuri cu mozzarella si cascaval


Rapid, fara stres:))
Umplutura poate fi la alegere: dulce sau sarata.
Cascaval, telemea, ciuperci, branza dulce, mere...etc.
Fragede si buneeeee.

Ingrediente pateuri:
  • 315 grame faina tip 650 am folosit eu, posibil la 000 sa intre ceva mai mult cu 50-80 gr
  • 200 grame unt
  • 200 grame crema de branza (LaDorna, Philadelphia, atentie mare crema de branza asa sa scrie) sau mascarpone
  • 1 praf de sare
Mod de preparare:
Din toate acestea se face un aluat.
Faina cernuta, untul dat pe razatoare, toate ingredientele vor fi reci, direct din frigider, dupa ce amestecati totul, se formeaza o bila, se infoliaza si se da la rece pentru 30 de minute.

Pe masa infainata se imparte aluatul in doua parti egale, se intinde fiecare foaie pe cat posibil sub forma de dreptunghi, subtire, se presara cele dorite, eu am ras mozzarella si cascaval.

(CASCAVALUL PREFERABIL CEL DE SANDWICH, SCRIE PE EL, SE TOPESTE PERFECT DE ACEEA IL FOLOSESC).
Apoi se ruleaza strans, se taie cu cutitul bucati de doua degete grosime aproximativ, se pun in tavi, se ung cu ou batut, se presara susan si la cuptor preincalzit 160 grade C, pana se rumenesc putin.

Daca se foloseste telemea, oricare ar fi ea, se da pe razatoare, se amesteca cu un albus neaparat si o legatura de marar zic😁sau fara marar.



 

Comentarii

Postări populare