Escalop de vita cu ciuperci





  Ingrediente escalop:
  • 500 gr carne vita: gulas, eu am avut de data asta spata de vițel lapte,  se topește, am taiat o fasii
  • 5 cepe mari
  • 600 ml smântână neindulcita pentru frișcă (minim 30 %grasime)La Dorna
  • sare
  • piper
  • legume deshidratate
  • 1/4 cana vin licoros (dulce)
  • 6 linguri ulei
  • 2 borcane ciuperci
  • faina(pentru tăvălit bucățile de carne)
  • usturoi pisat 2-3 grăunți sau fulgi

Mod de preparare:
Carnea taiata fasii se tavaleste prin faina (se elimina excesul) si se pune in vasul SlowCooker in ulei incins (pe aragaz), valabil doar
pentru duraceramic.
Se lasa sa-si schimbe culoarea, apoi se scot bucatile, se stinge cu vin apoi se adauga ceapa si se lasa si ea 5 minute - 10 minute, cu ocazia aceasta se evapora si alcoolul.
Apoi se pune vasul in baza, se adauga carnea, condimentele, ciupercile scurse.


Timp estimat:  4-5 h high fara prosop , amestecari 2. (deci și ridicări capac)

 In ultima ora se adaugă smântâna.

Tips:Niciodata nu taiati carnea pe fibra ci contrar acesteia, sarea se adauga la final pentru a nu intari carnea.









Comentarii

Postări populare