Escalop de vita cu ciuperci
Ingrediente escalop:
- 500 gr carne vita: gulas, eu am avut de data asta spata de vițel lapte, se topește, am taiat o fasii
- 5 cepe mari
- 600 ml smântână neindulcita pentru frișcă (minim 30 %grasime)La Dorna
- sare
- piper
- legume deshidratate
- 1/4 cana vin licoros (dulce)
- 6 linguri ulei
- 2 borcane ciuperci
- faina(pentru tăvălit bucățile de carne)
- usturoi pisat 2-3 grăunți sau fulgi
Mod de preparare:
Carnea taiata fasii se tavaleste prin faina (se elimina excesul) si se pune in vasul SlowCooker in ulei incins (pe aragaz), valabil doar pentru duraceramic.
Se lasa sa-si schimbe culoarea, apoi se scot bucatile, se stinge cu vin apoi se adauga ceapa si se lasa si ea 5 minute - 10 minute, cu ocazia aceasta se evapora si alcoolul.
Apoi se pune vasul in baza, se adauga carnea, condimentele, ciupercile scurse.
Timp estimat: 4-5 h high fara prosop , amestecari 2. (deci și ridicări capac)
Comentarii
Trimiteți un comentariu