Papricas de curcan, cu galusti


Un preparat banal ar spune lumea, io zic ca-i mai mult de atat, galustele sunt cheia, realizate corect, altfel poti sparge un geam lejer.

Ingredinte pentru papricas;
  • 2 legaturi de ceapa verde
  • 3 ardei capia
  • 1 capatana usturoi
  • 2 morcovi
  • 1 legatura patrunjel radascina
  • 5 linguri ulei
  • condimente:
    • sare
    • piper
    • coriandru
    • boia dulce
    • boia afumata
  • 50 ml vin dulce
  • 500 gr carne curcan pulpa sau carne pentru gulas
  • stock de legume/apa calda cat sa acopere toate ingredientele
  • frunze de patrunjel
Ingrediente pentru galuste :
  • 2 oua
  • 1 praf de sare
  • 1 lingura ulei
  • faina cat sa rezulte un aluat care nu curge, aerat , destul cat sa poata fi ” taiat” cu lingura
Direct in vasul SlowCooker-ului duraceramic, am incins uleiul, am adaugat carnea si apoi am lasat sa se rumeneasca pana s-a evaporat  apa din vas, dupa care am adaugat vinul si am mai lasat inca 5 minute.
Am transferat vasul in baza SlowCooker-ului, am adaugat legumele, usturoiul, condimentele.

Timp estimat :  5 ore pe functia high.
 La terminarea programului, am presarat verdeata.




Comentarii

Postări populare