Piept de pui a la pizzaiola


Ingrediente piept de pui a la pizzaiolo:

  • 4 jumătăți de piept de pui dezosate
  • cate 1 lingurita rasa de sare, zahăr brut, usturoi granulat
  • cate ½ linguriță de piper măcinat, boia dulce, oregano uscat, busuioc uscat
  • 4 linguri de ulei de măsline
  • 700 ml roșii la conservă sau la sticlă (passata, cubetti, pelati)
  • 2-3 căței de usturoi zdrobiți
  • 300 gr mozzarella
  • parmezan cat doriti
  • 500 gr paste penne
  • 3 linguri unt
  • condimente paste: 
    • sare
    • turmeric
    • oregano 
    • busuioc
 
Mod de preparare:
Intr-un bol adanc se amesteca condimentele cu uleiul de masline.
Adauga apoi peste si pieptul de pui taiat cubulete. Acopera vasul si lasa la marinat la rece peste noapte.
Scoate pieptul de pui condimentat din frigider cu 2 ore inainte de a-l gati.
In vasul SlowCooker-ului tau adauga rosiile, usturoiul si pieptul de pui marinat cu condimente.
Timp estimat: 4 ore pe functia high.
Cu 45 minute inainte de final adauga mozzarella rasa.
Separat , fierbe pastele in apa cu sare si turmeric. Cand sunt gata adauga untul, oregano, busuioc si amesteca usor.
Peste paste adauga puiul cu sos si serveste fierbinte.








Comentarii

Postări populare