Bascute cu branza dulce si stafide - la Slow Cooker si cuptor
SlowCooker si cuptor, nu am avut rabdare de data asta.
Ingrediente bascute:
- 800 gr faina
- 400 ml lapte cald
- 2 linguri untura la temperatura camerei
- extract vanilie
- coaja rasa lamaie
- coaja rasa portocala
- 1 ou
- 2 galbenuse
- 1 plic si jumatate drojdie uscata
- 1 praf de sare
- 100 gr zahar
Am framantat la masina de paine (program aluat pizza) sau o faceti la mana/robot (in acest caz lasati aluatul sa dospeasca 1 h, acoperit.
Ingrediente umplutura:
- 800 gr branza dulce (am folosit-o pe cea din Lidl la galetusa) sau ricotta+mascarpone
- 250 gr stafide re(hidratate)
- 1 ou
- 1 lingura plina gris
- 200 gr zahar
Dupa dospire/terminarea programului (al masinii de paine), aluatul se va imparti in bile cat vreti voi de mari, se va aplatiza in interior si se va pune umplutura astfel incat sa ramana marginile libere, atentie cum balansati, sa nu aveti mult aluat si putina umplutura.
Se vor lasa 10 minute, apoi se ung cu ou batut.
Timp estimat : 2h15' in vas SlowCooker, cuhartie abdorbanta si prosop ,
Comentarii
Trimiteți un comentariu