Ostropel de pui de la tara, cu paine calda si muraturi


Cel mai bun

Ingrediente ostropel:

  • 2 pulpe pui pe care le-am injumatatit
  • 500 ml rosii
  • 2 ardei capia rosu (tocat cuburi)
  • 3 cepe
  • 1 capatana usturoi (usturoiul pisat sau trecut prin presa)
  • 2 foi dafin
  • sare
  • piper
  • cimbru
  • oregano
  • busuioc
  • boia dulce dupa pofta inimii
  • 2 lingurite xilytol/zahar pentru a reduce aciditatea rosiilor (sosul trebuie sa fie dulceag, nu acru)
  • 3 linguri amidon
  • 600 ml stock pui
  • 3 linguri ulei floarea soarelui presat la rece.
Mod de preparare
Intr-o tigaie antiaderenta (important sa nu lipeasca), am sigilat carnea, apoi am pus-o in vasul SlowCooker-ului.
In grasimea rezultata am pus ceapa pana a devenit translucida si din nou in vas SlowCooker-ului impreuna cu restul ingredientelor cu exceptia amidonului ce in prealabil l-am dizolvat cu 30 minute inainte de final si adaugat in sos.
 

Timp estimat 4 h high SlowCooker duraceramic 5l.





Comentarii

Postări populare