Chifle si pulled turkey


Ingrediente pentru  pulled:
Ceafa porc fara os (daca si numai daca nu gasiti luati cotlet), pe care am marinat-o 24 h intr-un amestec din:

  • ulei masline 4 linguri
  • boia dulce
  • boia afumata
  • sare
  • piper
  • boabe de mustar (multe:))
  • cimbru
  • busuioc
  • usturoi pudra
Cu amestecul de mai sus am masat carnea. 
A doua zi am pus-o la gatit in SlowCooker.
    Timp estimat 5 h modul high,
    Dupa ce carnea este gata o scoateti intr-un vas curat fara lichid, o desfaceti in fasii si o amestecati cu un"maclavais" din:
    • mustar
    • kechup dulce
    • zeama de lamaie (1/2 lamaie)
    • otet balsamic (3 linguri)
    O acoperiti 30 de minute.


    Aveti nevoie si de chifle, astfel incat va las si reteta lor. 

    Ingrediente pentru chifle:
    • 250 ml lapte
    • 125 ml apă
    • 55ml unt/ulei masline 
    • 700 g făină albă
    • 10 g drojdie uscată
    • 1 lingura plina miere
    • 5 g sare
    • 1 ou mare
    Mod de preparare:
    Faina se cerne, se amesteca cu drojdia, se face o adancitura in mijloc si se adauga restul ingredientelor, se framanta bine (la masina de paine, la robot), se lasa la dospit 1 h, apoi se formeaza chiflele.
    Se pun in tava (sau SlowCooker), se cresteaza, se ung cu ou batut si se mai lasa la dospit 20 minute.
    Presarati seminte de susan, mac, in, floarea soarelui.
    Se dau la cuptor pana se rumenesc si imediat dupa ce scoateti tava,  un prosop bumbac peste ele 20 minute sa se inmoaie coaja.

    Timp estimat : La SlowCooker 2 h high cu prosop absorbant.

    Montare:
    Eu am folosit asa:
    >sos din usturoi pisat o capatana si 300 gr smantana
    >salata verde sau baby spanac
    >cartofi la airfry, merg la SlowCooker fara probleme
    >castraveti murati
    >ardei iute murat
    >mustarul si ketchup-ul bio



    Comentarii

    Postări populare