Chifle si pulled turkey
Ingrediente pentru pulled:
Ceafa porc fara os (daca si numai daca nu gasiti luati cotlet), pe care am marinat-o 24 h intr-un amestec din:
- ulei masline 4 linguri
- boia dulce
- boia afumata
- sare
- piper
- boabe de mustar (multe:))
- cimbru
- busuioc
- usturoi pudra
A doua zi am pus-o la gatit in SlowCooker.
Dupa ce carnea este gata o scoateti intr-un vas curat fara lichid, o desfaceti in fasii si o amestecati cu un"maclavais" din:
Aveti nevoie si de chifle, astfel incat va las si reteta lor.
Dupa ce carnea este gata o scoateti intr-un vas curat fara lichid, o desfaceti in fasii si o amestecati cu un"maclavais" din:
- mustar
- kechup dulce
- zeama de lamaie (1/2 lamaie)
- otet balsamic (3 linguri)
- 250 ml lapte
- 125 ml apă
- 55ml unt/ulei masline
- 700 g făină albă
- 10 g drojdie uscată
- 1 lingura plina miere
- 5 g sare
- 1 ou mare
Faina se cerne, se amesteca cu drojdia, se face o adancitura in mijloc si se adauga restul ingredientelor, se framanta bine (la masina de paine, la robot), se lasa la dospit 1 h, apoi se formeaza chiflele.
Se pun in tava (sau SlowCooker), se cresteaza, se ung cu ou batut si se mai lasa la dospit 20 minute.
Presarati
seminte de susan, mac, in, floarea soarelui.
Se dau la cuptor pana se rumenesc si imediat dupa ce scoateti tava, un prosop bumbac peste ele 20 minute sa se inmoaie coaja.
Se dau la cuptor pana se rumenesc si imediat dupa ce scoateti tava, un prosop bumbac peste ele 20 minute sa se inmoaie coaja.
Comentarii
Trimiteți un comentariu