Ficat in stil turcesc
Ficatul, nu prea agreeat de toata lumea, insa exista sanse sa fie..
Se poate servi cu orez, cuscus, bulgur.
Ingrediente:
- 500-700 gr ficat(de care vreti voi)
- 3 linguri amidon
- sare
- piper
- boia dulce
- 50 ml ulei
- 4 cepe mari
- 5 linguri sos soia (cel mai curat la ingrediente posibil)
- 400 ml sos rosii si/sau ardei copt
- 6 catei usturoi pisati
- 250 ml apa clocotita
- 2 linguri miere
Mod de preparare:
Ficatul
se spala, se curata de pielite si nervurile de sange, se lasa la scurs pe
o farfurie cu prosop absorbant, dupa care se taie fasii.
Intr-un vas se pun: ficatul, amidonul, uleiul si condimentele inclusiv
usturoiul, se amesteca bine si se lasa la rece 30 minute acoperit sau peste
noapte.
In tigaie sau vas duraceramic, se incing alte 10
linguri ulei si se toarna ficateii, timp de 10 minute pe foc, dupa care se adauga ceapa
taiata julien si se lasa inca 5 minute.
In vasul SlowCooker-ului apoi se pune si amestecul din: sos rosii, ardei copt, sos soia, miere si apa clocotita, amestecat bine.
Timp estimat : 2 h si 15 minute modul high.
Servit cu cuscus, orez, bulgur.
Comentarii
Trimiteți un comentariu