Pastrama de curcan


La fel ca pastrama de porc, saramura 3 zile.

Pentru saramură:  
  • 500 ml apa
  • 1 lingura de sare grunjoasa (nu, nu este multa, nu iese sarata, carnea isi trage fix cat are nevoie)
  • 1 lingurita zahăr,
  • 1 lingura piper boabe,
  • 3 foi dafin
Am pus carnea într-un bol cu capac și am acoperit-o cu saramură, 72 h - 3 zile- la frigider minim.
A treia zi, saramura se arunca, carnea se spala.
 
Am pregătit o marinadă din:
  • 4-5 linguri de ulei de măsline
  • 1/2 lingurita cimbru uscat
  • 1/2 lingurita marar uscat
  • boia dulce
  • boia afumata
  • 3-4 linguri de sos de soia
  • 1 lingura miere
  • 2-3 căței de usturoi zdrobiți
  • ceapa pulbere
  • sare
Am scos carnea din saramură, am uscat-o bine cu un prosop de bucatarie, apoi am acoperit-o cu marinadă, din nou 3 zile la frigider.
Mare grija carnea sa aiba marinada pe ambele parti.
In final am legat-o cu ata alimentara (nu lejer), am pus o in vasul SlowCooker-ului fara marinada,

Timp estimat: 4 h 30 pe high.
Am testat cu termometru, am oprit cand a ajuns la 90 grade C, nu va cunosc Slowcooker-ele, posibil sa atingă temperatura si mai devreme.
La jumătatea timpului am întors carnea .

Daca folositi cuptorul, nu aruncati marinda, va intra la cuptor impreuna cu bucata de carne, avand grija la fiecare 25 minute sa puneti cu lingura din tava peste carne astfel incat sa nu se usuce.
Nu stiu exact in cat timp e gata, dar 175 grade C, cuptor preincalzit stiu.
Lasati sa se raceasca.

Toate ingredientele ar trebui folosite fara exceptie.



Comentarii

Postări populare