Paine cu rosii uscate
Frământată doar cu borș și iaurt.
Coaja aproape nu se vede, moale de altfel.
Frământată în mașină, coapta la cuptor.
Ingrediente paine :
- 800 gr faina tip 650 sau 550
- 30 gr drojdie proaspătă dizolvata in prealabil ca aici (și lăsată 10 minute)
- 230 iaurt grecesc 10%grasime sau smantanos de la Napolact
- 240 ml bors cald
- sare după gust (cam 16gr)
- 2 linguri miere pline
- 20 ml ulei măsline
- 1 pumn roșii uscate tăiate la cuțit
Mod de preparare:
Program framantare al mașinii, când piuie adăugate roșiile.
După
frământare am oprit mașina și am transferat aluatul intr-un vas mai
mare, l-am uns cu ulei și l-am acoperit până și-a dublat volumul.
Tot aici menționez că suplimentar am adăugat în două tranșe cate 5 ml ulei in timpul frământării, este important.
După
dospire, pe masa înfăinată, am scos aluatul si l-am întins lejer, am făcut o
împachetare, am lăsat câteva minute sa se relaxeze, apoi am dat forma și
l-am pus in tava rotunda diametru 24 cm.
Inca 20 minute dospire, iar înainte
de a introduce la cuptor, am crestat pâinea.
Am copt la 160 grade C coacere sus jos fara ventilație cu vas apa dedesubt și cuptor preîncălzit la 200 de grade C.
Practic când introduceți pâinea, scădeți temperatura la 160 de grade C.
Comentarii
Trimiteți un comentariu