Cozonac cu mac la SlowCooker



Umplutura este la alegere.

 Ingrediente pentru  doi cozonaci:
  • 1 kg faina 000 (specific cozonac)
  • 6 galbenuse
  • 350 ml lapte CALD
  • 2 pliculete drojdie uscata
  • 150 ml fresh/suc portocale
  • coaja de la 1 lamaie (netratata)
  • zeama de la 1 lamaie
  • extractul de la o pastaie de vanilie (infuzat in lapte)
  • jumatate de borcan miere sau zahar dupa gust 200 gr de regula, dizolvat in lapte
  • 70 gr UNTURA/OSANZA (DA DA NU VA MIRATI, NU VA STRAMBATI, CA NU STITI CE FACE ASTA LA COZONAC) IN CAZUL IN CARE NU AVETI, NU FOLOSITI UNT NU NU NU(UNTUL INTARESTE COZONACUL,CI 70 ML ULEI)
  • 1 praf de sare
  • 100 ml ulei cald,(acesta va fi turnat in fir subtire dupa ce robotul sau mana voastra a framantat aluatul)
Ingrediente pentru umplutura: 
  • mac, stafide, nuca, goji, cacao, carob, nutella, rahat, orice aveti chef.
Insist sa intrebati daca umplutura difera fata de a mea caci sunt procedee diferite.

NOTA::::::toate ingredientele vor fi la temperatura camerei, doar laptele incalzit, caldura nu geamuri deschise).

Mod de preparare:
FAINA se cerne de doua ori, se adauga drojdia si se amesteca, in mijloc se face o adancitura si se adauga restul ingredientelor, 

NU SI CEI 100 ML ULEI CALD.
Se framanta aluatul la mana/robot, se adauga treptat ulei, pana nu se incorporeaza complet transele anterioare, nu adaugati, (se ineaca aluatul zicea cineva))).
Se acopera si se lasa la dospit intr-un loc cald pret de 1 h, dupa care se scoate pe masa unsa cu ulei se imparte in mod egal si se lucreaza in ce forma doriti.....


Eu prima jumatate am impartit-o din nou in doua am, intins cu sucitorul am uns cu ulei si am presarat mac, la fel si cu a doua si am impletit.
Pentru vasele ovale puneti in forme silicon sau hartie siliconata exact ca in poza, nu va atinge fundul vasului perfect, dar este ideal caci avem 1 deget de apa pe fundul vasului.


Timp estimat: 2 h si 30 minute sau si 15 in functie  de duraceramic.
Prosop evident.
 Am folosit SlowCooker-ul autostir si duraceramic 5l.
  
Pentru  duraceramic impletiti si uniti capetele sa aveti pe rotund.
Lasat la dospit inca 35-40 min dupa ce i-ati pus in
SlowCooker-uri.
Si ca sa nu dati rateuri va rog sa intrebati inainte de a va apuca in cazul in care sunt neclaritati.




Comentarii

Postări populare