Chifle cu crumble
...am facut-o si pe asta..š¤
Merge la orice reteta de paine si este minunat.
Daca lucrati aluatul cu drojdie proaspata, dizolvati ca aici .
Ingrediente pentru chifle:
- 250 ml lapte
- 125 ml apÄ
- 55ml unt/ulei masline
- 700 g fÄinÄ albÄ
- 10 g drojdie uscatÄ
- 1 lingura plina miere
- 5 g sare
- 1 ou mare
Faina se cerne, se amesteca cu drojdia, se face o adancitura in mijloc si se adauga restul ingredientelor, se framanta bine (la masina de paine, la robot, la manivela, la ce vreti), se lasa la dospit 1 h apoi se formeaza chiflele.
Se pun in tava (sau SlowCooker fara probleme), se cresteaza, se ung cu ou batut si se mai lasa la dospit 20 minute, presarati seminte de susan, mac, in, floarea soarelui.
La cuptor pana se rumenesc si imediat dupa ce scoateti tava, un prosop bumbac peste ele 20 minute sa se inmoaie coaja.
Timp estimat : La SlowCooker 2 h high cu prosop absorbant.
Comentarii
TrimiteČi un comentariu