Mini cozonac - aluat de strutocamile cu modificari
Mini cozonac umplut cu: bezea, nuca macinata, prune uscate, nuca de cocos, va las pe voi sa-mi spuneti cum sunt.
Program 16 la masina de paine botw, coapte in cuptor, se poate si la masina in tavile pentru chifle.
Umplutura se poate modifica dupa preferinte: rahat, stafide etc.
Ingrediente:
- 500 g faina
- 8 plicuri zahar vanilat
- 3 linguri miere
- coaja rasa de la o portocala netratata
- coaja rasa de la o lămâie netratata
- 6 galbenuse
- 210-250 ml lapte cald (in cazul meu lapte ovaz/migdale, lapte de vaca sau smantana frișcă (ultima varianta cea mai tare)
- 1/4 linguriță sare
- 2 linguri untura
- 80 g ulei cocos dezodorizat in stare lichefiata (sau 80 unt la temperatura camerei)
- 10 g drojdie uscata Dr.Oetker sau 25 gr drojdie proaspata dizolvata in prealabil ca aici
- 1 ou pentru uns cozonacii
Mod de preparare:
Ingredientele se pun in masina de paine in ordinea pe care o stiti, program framantare si dospire, apoi pe masa usor unsa cu ulei formati mici DREPTUNGHIURI, ADAUGATI UMPLUTURA.
La umplutura de nuca nu pun deloc lichid.
- doar nucă coapta minim 250 grame
- zahăr 200 gr
- cacao daca știi că nu îți place multa te rezumi doar la 20-30 de grame
Nuca coapta la cuptor, amestecata o dată, grija mare sa nu se arda.
In cuptor zaharul se topește formând o delicioasa crema. Albusul in cozonac nu are ce căuta în perspectiva mea. Intareste tot ce prinde.
Puneti in forme de cozonac, sau in tava unul langa altul ca in poza, lasati 10-15 minute la dospit si apoi ungeti cu ou batut.
La cuptor preincalzit pana se rumenesc bine.
Comentarii
Trimiteți un comentariu