Bors de gaina cu orez




Banalul bors, azi i-am dat valoare:
Bors de gaina cu orez (o gaina batrana de 100 de ani:)), glumesc nu avea chiar atat si un SlowCooker)
-carnea nu este atoasa deloc.

Ingrediente:

Pentru bors de gaina:

Una bucata gaina batrana (stiti voi ca aia face ciorba buna)
  • 1 legatura ceapa verde
  • 1 morcov
  • 1 radacina patrunjel
  • 1/2 telina
  • 3 ardei mici culori diferite
  • 5 linguri orez
  • 1 legatura leustean
  • 1 legatura patrunjel
  • 1 cana bors, in functie de cat de acra doriti mai adaugati
  • sare
  • piper
  • boia dulce
  • busuioc dupa gust
  • 1 foaie de dafin
  • 6 linguri suc rosii (eu am facut cu rosii+ardei copt)
Mod de preparare: 
Cu o seara inainte am portionat/ sectionat/ transat oratania si am pus-o in SlowCooker 12 ore pe low, dupa care am scos bucatile, am strecurat zeama si am continuat ciorba pe aragaz.
Legumele taiate cuburi, foaia de dafin si inca o cana de apa fierbinte pe langa ce aveam, dupa 15 minut am adaugat orezul si carnea dezosata (pieptul nu, l-am folosit la alta mancare), rosiile, borsul fiert separat, la sfarsit verdeata tocata.

Comentarii

Postări populare