Bors de gaina cu orez
Banalul bors, azi i-am dat valoare:
Bors de gaina cu orez (o gaina batrana de 100 de ani:)), glumesc nu avea chiar atat si un SlowCooker)
-carnea nu este atoasa deloc.
-carnea nu este atoasa deloc.
Pentru bors de gaina:
Una bucata gaina batrana (stiti voi ca aia face ciorba buna)
- 1 legatura ceapa verde
- 1 morcov
- 1 radacina patrunjel
- 1/2 telina
- 3 ardei mici culori diferite
- 5 linguri orez
- 1 legatura leustean
- 1 legatura patrunjel
- 1 cana bors, in functie de cat de acra doriti mai adaugati
- sare
- piper
- boia dulce
- busuioc dupa gust
- 1 foaie de dafin
- 6 linguri suc rosii (eu am facut cu rosii+ardei copt)
Mod de preparare:
Cu o seara inainte am portionat/ sectionat/ transat oratania
si am pus-o in SlowCooker 12 ore pe low, dupa care am scos bucatile, am
strecurat zeama si am continuat ciorba pe aragaz.
Legumele taiate cuburi, foaia de dafin si inca o cana de apa fierbinte pe langa ce aveam, dupa 15 minut am adaugat orezul si carnea dezosata (pieptul nu, l-am folosit la alta mancare), rosiile, borsul fiert separat, la sfarsit verdeata tocata.
Legumele taiate cuburi, foaia de dafin si inca o cana de apa fierbinte pe langa ce aveam, dupa 15 minut am adaugat orezul si carnea dezosata (pieptul nu, l-am folosit la alta mancare), rosiile, borsul fiert separat, la sfarsit verdeata tocata.
Comentarii
Trimiteți un comentariu