Cozonac fara framantare
Cozonac fara framantare (nu puteam sa nu inaugurez formele de lut), diferenta de la cer la pamant.
Ingrediente:
- 1 kg făină 000 pentru cozonac
- 6 ouă (galbenusurile in aluat, albusurile pentru crema)
- 350 g zahăr
- 50 gr untura+100 ml ulei SAU
- 150 ml ulei SAU
- 100 gr margarina vegetala +50 ml ulei
- 500 ml lapte migdale, orez, nuci, etc.
- 350 gr nuca
- 5 linguri cacao de bună calitate
- coajă de portocală/lamaie
- 40 g drojdie proaspătă
- 4 linguri pline nuca cocos
Mod de preparare:
Faina
se cerne de doua ori, se face o gropita in mijloc unde se adauga in
ordine:
drojdia activata asa:40 gr drojdie+o lingurita zahar+1lingura
faina+4 linguri lapte cald se omogenizeaza bine si se varsa in mijlocul
fainii,se acopera vasul si se lasa 15 minute
dupa care se adauga
galbenusurile, laptele cald in care s-a dizolvat zaharul, vanilia, coaja de
portocala/lamaie ,grasimea, totul se amesteca cu o lingura bine de tot.
Se
acopera din nou si se lasa la dospit 1 ora, apoi se imparte coca in
jumatate si fiecare jumatate se va depozita in pungi cu zipp de 5 litri
la frigider 12 h.
Adica a
doua zi scoatem aluatul, il lasam 30 minute la temperatura camerei si fiecare
jumatate o impartim in doua, vom obtine 4 bile , pe care le vom intinde pe
rand cu sucitorul si adaugam umplutura pe toata suprafata foii.
Umplutura:
aceasta
se compune din
- 5 albusuri batute spuma
- 50 gr zahar
- nuca macinata
- nuca de cocos
Sau pentru umplutura crema poti amesteca lapte vegetal, nuca, nuca cocos, cacao sau carob pana obtii crema care nu curge.
Rulam foaia si tot asa pana terminam. Se impletesc sulurile
astfel obtinute cate doua.
In
tavile tapetate cu hartie de copt, se pun cozonacii, se lasa la dospit 30
minute, se ung cu un ou batut, se presara mac, zahar ce doriti, se coc la 180
grade C 40 minute in functie de cuptor.
TOATE
INGREDIENTELE VOR FI LA TEMPERATURA CAMEREI CAND VA APUCATI DE
TREABA.
CUPTORUL PREINCALZIT.
ALEGETI TAVI MARI CACI CRESC MULT SI SE VOR
RUPE/PLESNI.
Comentarii
Trimiteți un comentariu