Mucenici cu aluat de strutocamile
Reteta o stiti, e cea de la strutocamile, usor modificata.
Ingrediente:
- 500 g faina
- 8 plicuri zahar vanilat
- 3 linguri miere
- coaja rasa de la o portocala netratata
- coaja rasa de la o lămâie netratata
- 4 galbenuse
- 250 ml lapte cald (in cazul meu lapte ovaz/migdale)
- 1/4 linguriță sare
- 4 linguri ulei
- 80 g ulei cocos dezodorizat in stare lichefiata (sau 80 unt la temperatura camerei)
- 10 g drojdie uscata Dr.Oetker
+
- 1 ou pentru uns briosele
Mod de prepare:
Se
pun in masina de paine in ordinea pe care o stiti, program framantare si
dospire, apoi pe masa usor unsa cu ulei formati mucenicii de 83-85 gr
fiecare.
Puneti in tava, lasati 10-15 minute la dospit si apoi
ungeti cu ou batut.
La cuptor preincalzit 160 de grade C fara ventilație pana se rumenesc bine.
Cu sirop din :
- vanilie
- coaja lamaie
- portocala
- miere
- apa
Imediat dupa coacere se
insiropeaza, deasupra se presara nuca coapta si macinata.
Comentarii
Trimiteți un comentariu