Mucenici cu aluat de strutocamile



Reteta o stiti, e cea de la strutocamile, usor modificata. 

Ingrediente:
  • 500 g faina
  • 8 plicuri zahar vanilat
  • 3 linguri miere
  • coaja rasa de la o portocala netratata
  • coaja rasa de la o lămâie netratata
  • 4 galbenuse
  • 250 ml lapte cald (in cazul meu lapte ovaz/migdale)
  • 1/4 linguriță sare
  • 4 linguri ulei
  • 80 g ulei cocos dezodorizat in stare lichefiata (sau 80 unt la temperatura camerei)
  • 10 g drojdie uscata Dr.Oetker
+
  • 1 ou pentru uns briosele
Mod de prepare:
Se pun in masina de paine in ordinea pe care o stiti, program framantare si dospire, apoi pe masa usor unsa cu ulei formati mucenicii de 83-85 gr fiecare.
Puneti in tava, lasati 10-15 minute la dospit si apoi ungeti cu ou batut.
La cuptor preincalzit 160 de grade C fara ventilație pana se rumenesc bine.

Insiropati bine 
Cu sirop din :
  • vanilie 
  • coaja lamaie
  • portocala
  • miere
  • apa
Siropul fiert si racit.

Imediat dupa coacere se insiropeaza, deasupra se presara nuca coapta si macinata.








Comentarii

Postări populare