Batoane cu mac, miere, cocos
Ingrediente batoane:
- 500 gr faina tip 650
- 1 plic drojdie uscata
- 250 ml lapte cocos cald sau ce aveti
- extract vanilie
- coaja rasa portocala
- 80 ml ulei cocos
- 50 ml ulei cocos din nou (aceasta il folositi dupa framantare)
- 5 linguri sirop orez, miere ce doriti
- 1 praf de sare
Mod de preparare:
Faina se cerne, se amesteca cu drojdia, se adauga restul ingredientelor, NU si cei 50 ml ulei.
Faina se cerne, se amesteca cu drojdia, se adauga restul ingredientelor, NU si cei 50 ml ulei.
Se
framanta indelung aluatul dupa care se adauga treptat si cei 50 ml ulei
continuand framantatul, se acopera si se lasa la dospit 1 h dupa care se
imparte aluatul in bile egale, se intind fiecare sub forma de dreptungi
si se ruleaza strans sub forma de sul.
Se pun in tava tapetata cu hartie de copt, se ung cu galbenus+lapte, se presara mac din abundenta, se mai lasa la dospit 20 minute.
Se coc in cuptorul preincalzit la 175 gradeC pana se rumenesc.
Imediat se ung cu miere multaaaaa:))
Imediat se ung cu miere multaaaaa:))
Comentarii
Trimiteți un comentariu