Friptura de iepure
Cea mai buna friptura de iepure ever, 5h30' pe high (sc 5,7 manual), fara lichid adaugat, fara prosop absorbant, fara cuptor, fara sigilarea carnii in prealabil.
Ingrediente:
1 bucata iepure si o marinata din:
- 1 cana de vin alb, roze, rosu demidulce
- 2 linguri miere
- zeama de la 1 lamaie
- cimbru
- 2 foi dafin
- 4 linguri ulei masline
- boia dulce cat de multa,
- boia afumata cat de multa
- sare voi stiti cat
- piper boabe (multe boabe:))
- nucsoara
- putin ghimbir
- anason
- busuioc
- oregano
- 2 cepe taiate solzisori
- ienibahar cui ii place eu n-am pus, nu-l sufar:))
Din toate acestea se face o marinata (in vin adaugati cele enumerate), omogenizati bine cu telul.
Intr-un vas incapator se pune bestia si se toarna peste el marinata, se fac buzunare cu ajutorul cutitului (cat de multe si pe o parte si pe alta) in fiecare buzunar se introduce 1 catel usturoi dupa care se adauga ceapa taiata cum am zis.
Se acopera vasul, se da la rece pret de 6 h dupa care se intoarce bestia pe partea cealalta (astfel va fi marinat pe ambele parti), inca 6 h la rece.
A doua zi in vasul SlowCooker-ului va intra strict carnea nu si lichidul.
Timp estimat : 5h30' pe high fara nimic altceva.
Comentarii
Trimiteți un comentariu