Friptura de iepure


Cea mai buna friptura de iepure ever, 5h30' pe high (sc 5,7 manual), fara lichid adaugat, fara prosop absorbant, fara cuptor, fara sigilarea carnii in prealabil.

Ingrediente:

1 bucata iepure si o marinata din:
  • 1 cana de vin alb, roze, rosu demidulce
  • 2 linguri miere
  • zeama de la 1 lamaie
  • cimbru
  • 2 foi dafin
  • 4 linguri ulei masline
  • boia dulce cat de multa,
  • boia afumata cat de multa
  • sare voi stiti cat
  • piper boabe (multe boabe:))
  • nucsoara
  • putin ghimbir
  • anason
  • busuioc
  • oregano
  • 2 cepe taiate solzisori
  • ienibahar cui ii place eu n-am pus, nu-l sufar:))
Mod de preparare:
Din toate acestea se face o marinata (in vin adaugati cele enumerate), omogenizati bine cu telul.
Intr-un vas incapator se pune bestia si se toarna peste el marinata, se fac buzunare cu ajutorul cutitului (cat de multe si pe o parte si pe alta) in fiecare buzunar se introduce 1 catel usturoi dupa care se adauga ceapa taiata cum am zis.
Se acopera vasul, se da la rece pret de 6 h dupa care se intoarce bestia pe partea cealalta (astfel va fi marinat pe ambele parti), inca 6 h la rece.
A doua zi in vasul SlowCooker-ului va intra strict carnea nu si lichidul.

Timp estimat :  5h30' pe high fara nimic altceva.

Pe mine m-a interesat sa se patrunda carnea pana la os, nu sa vad sange pe acolo....ca sigur lesinam, nici indicat nu e.
Va doresc mult spor, iese un deliciu.
Nu irositi ficatul daca il aveti, mie nu mi-a placut oricum nu ma impac bine cu el, preferabil fiert si apoi un pate.


Comentarii

Postări populare