Paine cu seminte de in pisate - fara gluten, cu ou
Ingrediente pâine in:
- 150 gr semințe in pisate (le găsiți la Mega raft bio exact așa cum am scris:pisate) sau o faceți voi in mojar
- 5 oua
- 4 linguri ulei masline
- un praf de sare,
- 100 ml apa sau lapte vegetal
- mix semințe (floarea soarelui, dovleac, mac, susan)
- 1 linguriță praf de copt fara gluten
Cele 5 oua se amesteca (vă ajutați de un tel sau mixer) cu apa, uleiul, sarea, se adaugă semințele de in și praful de copt.
Omogenizati și așteptați 30-45 de minute.
In tot acest timp semințele se vor hidrata, compoziția își va schimba textura.Va fi ușor lichida dar e foarte bine așa.
Intr-o tava tapetata cu hârtie copt (de chec), se toarnă compozitia.
La cuptor preîncălzit 180 de grade C până se rumenește ușor.
Tips:
Cu faina de in se poate face, daca crezi că nu-i amara da, nu știu ce grad de absorbție are, atenție mare, eventual încerci cu mai puțin 50 gr.
Textura la final e ușor lichida nu sa stea bat (ci curgatoare când o pui in tava).
Comentarii
Trimiteți un comentariu