Paine cu seminte de in pisate - fara gluten, cu ou


Ingrediente pâine in:

  • 150 gr semințe in pisate (le găsiți la Mega raft bio exact așa cum am scris:pisate) sau o faceți voi in mojar
  • 5 oua
  • 4 linguri ulei masline
  • un praf de sare,
  • 100 ml apa sau lapte vegetal
  • mix semințe (floarea soarelui, dovleac, mac, susan)
  • 1 linguriță praf de copt fara gluten
Mod de preparare:
Cele 5 oua se amesteca (vă ajutați de un tel sau mixer) cu apa, uleiul, sarea, se adaugă semințele de in și praful de copt.

Omogenizati și așteptați 30-45 de minute.
In tot acest timp semințele se vor hidrata, compoziția își va schimba textura.Va fi ușor lichida dar e foarte bine așa.
Intr-o tava tapetata cu hârtie copt (de chec), se toarnă compozitia.

La cuptor preîncălzit 180 de grade C până se rumenește ușor.

Tips:
Cu faina de in se poate face,  daca crezi că nu-i amara da, nu știu ce grad de absorbție are, atenție mare, eventual încerci cu mai puțin 50 gr.
Textura la final e ușor lichida nu sa stea bat (ci curgatoare când o pui in tava).



 

Comentarii

Postări populare