Rasucele, saleuri/saratele, varianta milk ladder sau simpla!




Inainte de a scrie reteta punctez niste aspecte importante pentru  gust, textura, mod de lucru: 
-dupa framantare, aluatul necesita minim 8 ore la frigider, ca sa nu zic 24h ( caci nu am avut cum😊). 
-cand se va intinde, foaia va trebui impaturita in 4 apoi intinsa din nou, in strat de 1 cm ( in nici un caz subtire, dar nici prea groasa), se va lucra cu aluatul rece, se va framanta cu ingrediente reci.
-nu vor sta la cuptor mai mult de 20 minute sau pana se vor rumeni usor dedesubt.

Pornind de la reteta fara lactate, pentru cei care au introdus conform schemei milk ladder, puteti inlocui, 
cascavalul vegetal cu cel din lapte vaca, margarina cu untul, 
sau cascavalul cu branza dulce sau bulgarasi de branza.

Ingrediente:
  • 500 gr faina cernuta
  • 150 gr margarina vegetala / sau untura in loc de margarina
  • 100 gr untura ( asta da tonul😊) daca nu aveti, veti folosi margarina 250gr
  • 100 gr smantana vegetala, eu am folosit de ovaz Isola, merge orez, mei
  •  250-300 gr cascaval vegetal Violife , ce aroma doriti, sau branza tofu, insa nu stiu cum iese
  • pentru cine tolereaza 1ou sau 2 galbenusuri, sau va lipsiti total
Pentru uns: lapte amestecat cu ulei de dovleac am folosit eu.
 4 linguri+ 4.

Mod de preparare :
Se framanta un aluat din ingredientele mentionate mai sus fffff bine, pana la omogenizarea completa, cam 20 de minute, se formeaza o bila, se infoliaza si se da la frigider 8 ore sau peste noapte.
Cascavalul se va marunti extrem de bine, eu am folosit foarfeca de bucatarie.
Dupa cele 8 ore se va injumatati si se va intinde prima foaie, se va impaturi in 4, se va intinde din nou si se vor forma saleurile, se vor unge, se vor presara cu mac, susan, in.
Apoi 20 minute la cuptor, pana sunt usor rumene.






Comentarii

Postări populare