Painici cu telemea si iaurt
Nu le pot descrie.....
Paine calda cu salata de vinete si rosii!
Ingrediente:
- 1 iaurt grecesc(sau smântânos Napolact am folosit eu), la temperatura camerei
- 450-500 ml lapte cald ( in functie de umiditatea făinii)
- 3 oua
- 1 kg faina tip 650
- 42 gr drojdie proaspătă dizolvata in prealabil (exact că în postarea făcută despre drojdie activare)
- 2 linguri miere
- 50 ml ulei măsline/floarea soarelui
- sare după gustul fiecăruia
In cuva mașinii de paine, lichidele, apoi faina, ultima dată drojdia.
Eu am cernut faina.
Program 16 tefal bread of the world.
La semnalul sonor am adaugat telemea de vaca rasa, se poate si bucati.
Doar am frământat, apoi am scos aluatul intr-un vas mare presărat cu o mana faina.
Aluatul este moale si lipicios, așa trebuie sa fie.
Am
tras de margini spre interior până am format o coca perfect
rotunda, întoarsă cu susul în jos, din nou presărată făină și
acoperit, lăsat la dospit până și-a dublat volumul.
Pe
masa înfăinată, am scos aluatul și l-am împărțit în 8 părți
egale,"lucrate"astfel încât să dați forma unei mini pâinici, intra cate 4
in tava lejere lăsate.
Dospit încă 25 minute, cuptor preîncălzit la 200 de grade C, când introduceti pâinile temperatura scăzută la 160 grade C.
Spor.
Tot timpul va ajutați de faina daca vi se lipește de mâini.
Crestate inainte de cuptor, nu mai devreme, sa nu prăbușiți frumusețile.
Comentarii
Trimiteți un comentariu