Paine de casa cu seminte, am folosit faina alba+ integrala
Ingrediente:
- 1 kg faina raport 500 alba tip 000 si 500 integrala tip 150 bio
- drojdie uscata 2 pliculete
- 1 lingurita sar
- 1 lingura zdravana untura porc ( sau ulei de masline -3 linguri)
- 1 ceasca seminte amestec ( in, chia, susan, dovleac, mac- pe care le-am rasnit grosier)
- 600 ml apa calda +1 lingura de miere.
Toate ingredientele la temperatura camerei si faina cernuta.
Mod de preparare:
Intr-un vas incapator am amestecat faina cernuta cu
sarea, drojdia, semintele, apoi untura si apa cu mierea.
Am framantat 20 de
minute, apoi am lasat la dospit 1 h.
Dupa care am transferat-o in tava de tort tapetata
cu hartie de copt.
Am lasat la dospit inca 30 de minute, crestata in 3-4
locuri cu cutitul, unsa cu un galbenus+ ulei de dovleac, presarat seminte
susan.
La cuptor 1h si 30 minute sau pana se rumeneste frumos, sub tava cu
paine am avut un castron inox cu apa, rezulta o paine pufoasa cu o coaja
moale.
reteta din 2016
Comentarii
Trimiteți un comentariu