Scrumbie la cuptor cu sos de rosii, ardei copt si usturoi

 
Scrumbie la cuptor cu sos de rosii, ardei copt si usturoi...delir:))
Se poate folosi cam orice fel de peste.
Preparat fara ou, lv, gluten.

Ingrediente:
  • Peste: ce doriti voi raportat evident la varsta, inclusiv file
  • sare,(unde e cazul),
  • piper (unde e cazul)
  • putin ulei (valabil pentru pestii mai slabi)
  • 400 ml rosii cuburi
  • 3 graunti usturoi,
  • patrunjel 1/2 legatura proaspat sau uscat
  • 1 lingura xilytol
  • 2 linguri ulei
  • malai si pesmet fara gluten sau cu parti egale
  • lamaie
  • 2-3 ardei copti
Mod de preparare:
Dupa spalarea si curatarea pestelui, se lasa la scurs pe prosop absorbant, dupa care se presara sare, piper si lamaie.
 
Intr-o farfurie intinsa se amesteca malaiul cu pesmetul, se tavaleste bine pe ambele parti fiecare peste si se pune in tava tapetata cu hartie de copt unsa cu putin ulei.
 
Se dau la cuptorul preincalzit 170 de grade C, se intorc cu grija dupa vreo 20 de minute.
 
Separat in doua linguri de ulei incins se adauga usturoiul pret de 1 minut,  apoi rosiile, sarea, piperul, xilytolul si se lasa sa fiarba sub capac cateva clocote bune.
La final se blendeaza impreuna cu ardeii copti si se adauga patrunjelul tocat fin.
 

 

Comentarii

Postări populare