Muffins crumble cu fulgi de ovaz - fara ou, gluten, lactate
Nu contin: lactate, ou, gluten.
Ingrediente:
- 225 g banane pasate (cel mai bine cu furculita) sau orice fruct doriti dar piure (caise, cirese, capsuni..etc)
- 250-300 ml lapte vegan migdale, nuca de cocos, ovaz, orez, etc.
- 60 gr zahar brut
- 30 gr miere sau sirop de artar sau doar miere(puteti omite zaharul)
- 60 ml ulei cocos (cel mai bine dezodorizat, in cazul alergiei la acesta folositi floarea soarelui), NU MASLINE!
- 4 ml otet
- 5 gr extract de vanilie
- 250 gr faina (aici poate fi orice combinatie doriti, predominanta migdale)
- 1 praf de sare
- 3/4 plic praf de copt
- 1/4 lingurita bicarbonat de sodiu
- scortisoara Ceylon
- 20 gr fulgi de ovaz
- 20 gr fulgi de cocos
- 40 gr miez de nuca tocat nu macinat (nu este obligatoriu)
Crumble cu fulgi de ovaz:
- 35 gr faina
- 2 linguri miere/sirop artar
- 25 ml ulei cocos dezodorizat
- 15 g fulgi de ovaz
Pentru cantitatea de briose mentionata va trebui sa dublati cantitatile la crumble.
Mod de preparare:
Intr-un vas se pun in ordine:
- piureul fructe
- lichidele
- faina
- praful de copt
- bicarbonatul
- scortisoara
- restul ingredientelor
Se omogenizeaza bine cu un tel, dupa care se acopera vasul si se
lasa compozitia sa stea 40 de minute.
In acest timp faina va absorbi lichidul, evitand astfel acea textura nisipoasa specifica gf.
In acest timp faina va absorbi lichidul, evitand astfel acea textura nisipoasa specifica gf.
Daca constatati ca este prea densa mai adaugati lapte vegetal, textura trebuie sa fie lejera.
Se pune compozitia in forme, apoi cate o lingurita sau cat doriti crumble (ingredintele pentru el pur si simplu se amesteca)
NU LE ADAUGATI IN COMPOZITIE) ATENTIE.
Tips: In functie de faina folosita si aici crumble-ul trebuie sa fie ceva mai lichid? asa a fost? practic cand il pui sa se disperseze aproape pe toata briosa.
Se coc in cuptor preincazit 165 grade C fara ventilatie, coacere sus-jos.
Se servesc reci, merg decorate cu orice crema, inghetata sau simple.
Se pot face si cu faina normala, insa tot va trebui sa stea "la odihnit) pentru ca fulgii de ovaz sa se hidrateze.
Respectati ce am mentionat, mai ales pe partea de asteptare.
Se pune compozitia in forme, apoi cate o lingurita sau cat doriti crumble (ingredintele pentru el pur si simplu se amesteca)
NU LE ADAUGATI IN COMPOZITIE) ATENTIE.
Tips: In functie de faina folosita si aici crumble-ul trebuie sa fie ceva mai lichid? asa a fost? practic cand il pui sa se disperseze aproape pe toata briosa.
Se coc in cuptor preincazit 165 grade C fara ventilatie, coacere sus-jos.
Se servesc reci, merg decorate cu orice crema, inghetata sau simple.
Se pot face si cu faina normala, insa tot va trebui sa stea "la odihnit) pentru ca fulgii de ovaz sa se hidrateze.
Respectati ce am mentionat, mai ales pe partea de asteptare.
Comentarii
Trimiteți un comentariu