Cornuri bicolore nemaivazut de pufoase si insiropate


Gata si cornurile astea extra, mega, nemaivazut de pufoase si insiropate, de fapt scaldate :))

-fara lv, fara zahar, contin galbenus.
-fara albus  nu-l pui deloc, albusul intareste aluatul, in contextul dat nu are ce cauta, pana si modul de preparare este diferit, nu banana, exclus, lasi fara.
-NU merge aquafaba in loc de ou.


maine dimineata direct la market cu voi:))



Ingrediente cornuri:
Pentru aluatul alb - vanilat:
  • 500 gr faina
  • 2 galbenusuri
  • 100 ml lapte vegetal-oricare fierbinte (va compensa cu apa)
  • 150 ml apa minerala
  • 1 lingura plina ochi miere
  • 25 ml ulei floarea soarelui, rapita sau cocos
  • 7 g drojdie uscata
  • extract vanilie
  • un praf de sare
  • coaja lamaie 1/2 lingurita biovegan am folosit eu
  • coaja portocala 1/2 lingurita
Pentru aluatul cu cacao:
  • 450 gr faina
  • 50 gr cacao
  • 2 galbenusuri
  • 100 ml lapte vegetal fierbinte
  • 150 ml apa minerala
  • 1 lingura plina ochi miere
  • 25 ml ulei floarea soarelui, cocos, rapita
  • 7 g uscata
  • un praf de sare
  • coaja lamaie
  • coaja portocala
Pentru insiropat:
  • 250 ml apa
  • 6-7 linguri miere
  • coaja lamaie
Toate se fierb cateva clocote.


Mod de preparare cornuri:
Laptele fierbinte se amesteca cu apa minerala intr-un vas incapator.
Se adauga drojdia si mierea, se amesteca cu un tel pana la dizolvarea completa, se adauga restul ingredientelor, se amesteca din nou si ultima data faina cernuta de 2 ori atentie si de aici incepe distractia.
Se framanta aluatul -eu am folosit mixerul cu paletele pentru aluat ( nu aveam masina de paine sau robot atunci), dupa ce s-a integrat toata faina, am continuat mixarea inca 3 minute , apoi am pus aluatul pe masa si da-i...cu el de masa pret de 5 minute, inapoi in vas si acoperit cu un stergar.

Lasat la dospit 50 minute.
Se procedeaza la fel si in cazul celui de al doilea aluat cu mentiunea ca faina se va cerne impreuna cu cele 50 g cacao-va trebui rapiditate ca sa nu fie discrepanta intre aluaturi, caci unul deja dospeste.
Dupa dospire, se vor injumatati cele doua bile.
Pe masa usor infainata se intinde prima foaie (vanilie) sub forma de dreptunghi, se lasa asa, apoi a doua foaie (cacao), se suprapun, marginile se preseaza putin, apoi se vor taia triunghiuri (eu am folosit un facalet special pentru cornuri de aceea sunt si perfect egale) baza se cresteaza pe centru (am atasat poza), se ruleaza, se pun in tava tapetata cu hartie de copt, se mai lasa la dospit 20 minute, se coc in cuptorul preincazit la 175 grade C 25 de minute.
Imediat ce le ati scos din cuptor, dar imediat, se pensuleaza din abundenta cu siropul rece fara frica, nu se inunda, se lasa asa 5 minute in tava.
Veti observa ca aveti sirop si sub ele, foarte bine, se scot pe un gratar (eu l-am utilizat pe cel al cuptorului) si se presara fulgi de cocos, se schimba foaia de copt la urmatoarea tura.
Se repeta operatia si cu foile 3,4 doar sa schimbati prima cacao si a doua vanilie.

Anticipez urmatoarele intrebari:
1-Se poate inlocui oul?-nu nu se poate mai bine il omiteti.
2-Drojdia?-NU
3-Faina fara gluten?-nu,nu stiu,nu am incercat.
4-se poate inlocui cacaoa?:da cu carob, evident gustul va fi diferit.
5--Se poate inlocui miere:da cu sirop artar, altceva nu.
6-se poate doar lapre vegetal?-Nuuuuuu, prefer apa minerala in totalitate.
Mult succes va doresc, sa ploua cu.....cornuri maine!!!!!:))



Nu este disponibilă nicio descriere pentru fotografie.

 Nu este disponibilă nicio descriere pentru fotografie.

Comentarii

Postări populare