Saratele/biscuiti cu pulpa de rosii, pudra usturoi, smantana de ovaz
Cel mai bun preparat sarat .
Saratele/biscuiti cu pulpa de rosii, pudra usturoi, smantana ovaz, faina orez, seminte chia!
Evident reteta mai poate suferi modificari, cu sau fara ou, cu sau fara drojdie.
Ingrediente biscuiti/saratele:
- 450 gr faina alba
- 150 gr faina de orez
- 200 gr rosii cherry
- 1 lingurita sare roz Himalaya
- 1 plic drojdie uscata 7 gr
- 2 linguri seminte chia macinate
- 1 ou (optional)
- 3 graunti usturoi sau 2 lingurite pudra de usturoi
- 150 ml smantana OVAZ (Isola bio eu)
- 60 ml ulei masline sau floarea soarelui sau cocos dezodorizat
- 20 gr margarina vegetala bio sau untura
- 1 lingurita zahar
Pentru uns:
- galbenus+ lapte veg
- ulei+lapte vegetal
"Decor":
- seminte susan
- seminte floarea soarelui crude
- sare Himalaya
Mod de preparare:
Se
amesteca fainurile cu sarea si semintele de chia macinate, se adauga si
drojdia nedizolvata de data aceasta, se amesteca.
Se face o adancitura in
mijloc si se adauga, oul, smantana in care am dizolvat zaharul, grasimea, pulpa
de rosii (rosiile se vor da la blender cu usturoiul, se vor trece printr-o
sita deasa, deci fara coji si seminte), daca se foloseste pudra usturoi, o
adaugati direct.
Se framanta aluatul pana devine nelipicios, se lasa la
dospit 30 minute, pe masa infainata.
Se va intinde foaie de 1,5 cm-pentru
biscuiti se decupeaza cu forma dorita, pentru saratele se taie fasii si se
rasucesc, se pun in tava tapetata cu hartie copt, se ung cu ce doriti si se
presara seminte si sare (atentie cata:)).
Se coc la 170 grade C timp de 20 minute in
cuptorul preincalzit.
Sublim, mult succes.
Am mancat toti pana am pocnit
Se mai poate folosi combinatie linte+usturoi, mazare, naut, spanac+usturoi.
Comentarii
Trimiteți un comentariu