Cornuri,chifle umplute cu mozzarella,foto in beznă,dorm teroristiiiiiiiiiiiiiii!




Singura diferență este mozzarella.

O razuiti pentru cornuri.

Pentru chifle am folosit felii tăiate nici nu contează cum, puse grămadă,:))in interiorul unei bile întinse cu degetele apoi închisă.




Ingrediente cornuri/chifle:
  • 300 ml lapte la temperatura camerei
  • 2 oua
  • 1 lingura miere
  • sare
  • 150gr unt la temperatura camerei
  • 550-600gr faina tip 650 (eu folosesc Hora din Mega Image,cea mai ok din cate am testat)
  • 1 plic și jumătate drojdie uscata Ruf(cel de 7 gr), sau 25 gr proaspata (dizolvata in prealabil)

Mod de preparare:
Toate in ordinea mașinii, program 16 tefal bread of the world, program frământare/dospire.
Am scos aluatul pe masa înfăinată (ATENTIE CONSISTENTA ACESTUIA TREBUIE SA FIE CA CEA DE LA COZONAC, NU TARE.
Țineti cont nu toată faina e la fel, daca e nevoie mai adăugați lapte sau faina (prea tare lapte, prea moale faina câte puțin).
Aluatul sa nu rămână pe fundul cuvei in timp ce frământată (aruncați un ochi).
Am intins cu sucitorul și am trecut cu rola pentru triunghiuri (da, e o chestie foarte mișto) sau tăiați la cuțit triunghiuri pe care le crestați la baza. Sau modelati chifle.
Pe fiecare puneți mozzarella rasa, rulați la cornuiri, așezați în tavă.
Se ung cu ou bătut+smântână grasă și se presară semințe.

1 OU BATUT +1 LINGURA SMANATANA, OMOGENIZATE.
Lăsat la dospit in tava 15 minute.
Se coc la 180 grade C sus+jos ventilație până se rumenesc.

PENTRU CUPTOARELE PE GAZ :INTRODUCETI VAS CU APA SUB TAVA....SE POATE SI LA CELE ELECTRICE....și mai bun rezultatul.
P.S-oua din bătătură ies ca în poza:))))pentru cunoscători🤣



Comentarii

Trimiteți un comentariu

Postări populare