Paine-melci de ovaz si crema de ierburi
Paine sub forma de melci cu ovaz si "crema" din:patrunjel, usturoi, susan, margarina vegetala, ierburi aromatice, (oregano, busuioc, rozmarin).
Gata pe saptamana asta....sper😂
Ingrediente melci:
- 550 gr faina alba
- 150 gr faina ovaz (150 gr fulgi macinati)
- 1 lingurita sare
- 25 gr drojdie proaspata
- 1 lingurita zahar
- 2 oua OPTIONAL
- 400 ml lapte vegetal (quinoa eu)
- 80 gr margarina vegetala SAU 60 ulei masline SAU untura
Ingrediente crema pentru uns foaia:
- 100 gr margarina vegetala la temperatura camerei
- 6 fire patrunjel
- 4 catei usturoi
- 1/2 lingurita sare de Himalaya
- 1/4 lingurita busuioc
- 1/4 lingurita rozmarin
- 1/4 lingurita oregano
- 2 LINGURI susan
Mod de preparare:
Se pun fainurile intr-un vas si se amesteca cu sarea, se face o adancitura in mijloc si se adauga ouale, drojdia activata ca aici ,grasimea (respectiv:margarina vegetala, ulei masline, untura, ce doriti), laptele si se framanta totul 15 minute, dupa care se lasa aluatul la dospit 1h intr-un loc cald, acoperit.
Pentru " crema" se blendeaza toate ingredientele cu exceptia susanului, care se va adauga dupa blendare.
Aluatul se imparte in functie de marimea dorita, in 6-8-10 bile egale.
Fiecare bucata de aluat se intinde pe rand sub forma unui dreptunghi, foaia rezultata se unge cu mixul de margarina (aveti in vedere sa va ajunga), apoi se ruleaza (sul) si se taie cu un cutit pe toata lungimea sa. Taietura nu trebuie sa fie decat pana la jumatatea ruloului cat sa se vada umplutura.
Se ruleaza in interior.
Se aseaza in tava tapetata cu hartie de copt, se coc la 175-180 grade C, treapta mijloc, 15-20 minute.
A se verifica dupa 15 minute.
Merg cu orice, extra mega pufoase.
Enjoy.
Comentarii
Trimiteți un comentariu