Osso bucco la TOP, orez in unt la mini rice cooker
Ingrediente:
- 3 felii de rasol de vitel (vita) cu os
- 2-3 linguri de fain
- 3 cepe tocate julien
- 3 catei de usturoi tocati
- 2 morcovi taiati rondele
- 1 radacina de telina taiata cubulete
- 6-7linguri de ulei
- 50 g unt
- 150 ml vin alb dulce
- 500 g rosii cubulete sau pasata (proaspete sau conserva)
- sare
- piper negru macinat
- 1 frunza de dafin
- cateva crengute de cimbru
- 500 ml supa de vita sau apa fierbinte
Garnitura la alegere:
risotto sau orez simplu, piure de cartofi, cartofi natur, mamaliguta
Mod de preparare:
Feliile de rasol spălate, tapotate bine cu prosop absorbant ,se tăvălesc prin faina, se elimina excesul.
In uleiul+untul incins se pun feliile de rasol, se perpelesc pe ambele parti, se adaugă ceapa, morcovul, usturoiul si se amesteca de câteva ori lăsând până ceapa devine translucida, apoi se stinge cu vin.
Se face transfer vas in baza (vorbesc de duraceramic), se adaugă condimentele, supa de vita si roșiile.
Timp estimat: 5h high.
Modificari aduse in cazul in care nu se foloseste programul slow cooking (10 h), la tefal one pot, nu functioneaza la fel ca si un SlowCooker independent, deci necesita mult mai multe ore, probabil este inserat modul low.
Pe brown bucatile de carne tavalite prin faina,3 min pe o parte,3 pe alta,am adaugat si ceapa lasata pana la exp.timpului,apoi toate celelalte ingred si setat 40 de min stew meet.
Eu am avut osso bucco vitel de lapte,daca ai manzat/vita gusti la final,daca consideri ca mai trebuie gatita carnea ii mai dai 20 tot stew.
Comentarii
Trimiteți un comentariu