Covrigi pufosi cu lapte de nuci, vanilie, stafide
Covrigi pufosi cu lapte de nuci, vanilie, stafide!
Ingrediente:
- 600 faina
- 260 ml lapte de nuci am vrut eu ( home made), preparat ca aici
- 35 gr drojdie proaspata
- 50 gr margarina vegetala ( o puteti inlocui cu ulei de floarea soarelui sau ulei cocos)
- 4 linguri miere sau sirop curmale
- 2 galbenusuri ( pentru cei care nu tolereaza le puteti omite)
- 1 praf de sare
- coaja de portocala
- extract de vanilie sau pastaie
- 150 gr stafide
Pentru uns:
Imediat ce sunt scoase din cuptor:
- miere sau un amestec din lapte vegetal+ sirop curmale, de artar, ce doriti
Mod de preparare:
Se cerne faina de doua ori, se amesteca cu praful se sare, se adauga margarina sau uleiul, galbenusurile.
Separat se incalzeste laptele, se dizolva drojdia, se adauga mierea, coaja de portocala, vanilia, apoi totul peste faina, se framanta 20 de minute, dati cu el de masa (la modul serios), la sfarsit adaugati stafidele.
Lasam la dospit pana isi dubleaza volumul sau 45 minute, mentionez ca eu am avut cuptorul pornit pe toata durata preparatelor si ingredientele la temperatura camerei. Dupa dospire formam bile mai maricele, intindem sub forma de dreptunghi, vedeti poza pentru procedura urmatoare, se mai lasa la dospit gata formati inca 10-15 minute, se ung cu lapte vegetal si se dau la cuptor pana se rumenesc usor, zic 30 minute la 180 grade C, treapta din mijloc, cuptor fara ventilatie.
Imediat dupa ce sunt scosi se ung cu cele mentionate.
Sunt deliciosi, sa aveti spor.
Merg bine si cu lapte de cocos, migdale.
Comentarii
Trimiteți un comentariu