Ossobuco si cartofi acordeon cu ciuperci si unt


 ....si un vin licoros evident, atat la servire cat si la preparare.

Adaptati in functie de alergii.

Ingrediente:

  • 3 felii de rasol de vitel (vita) cu os
  • 2-3 linguri de faina
  • 3 cepe tocate julien
  • 3 catei de usturoi tocati
  • 2 morcovi taiati rondele
  • 1 radacina de telina taiata cubulete
  • 6-7linguri de ulei
  • 50 g unt
  • 150 ml vin alb dulce
  • 500 g rosii cubulete sau pasata (proaspete sau conserva)
  • sare
  • piper negru macinat
  • 1 frunza de dafin,
  • cateva crengute de cimbru
  • 500 ml supa de vita sau apa fierbinte

Mod de preparare:
Feliile de rasol spălate, tapotate bine cu prosop absorbant, se tăvălesc prin faina, se elimina excesul.
In uleiul+untul incins se pun feliile de rasol, se perpelesc pe ambele parti, se adaugă ceapa, morcovul, usturoiul, se amesteca de câteva ori lăsând până ceapa devine translucida, apoi se stinge cu vin.
Se face transfer vas in baza (vorbesc de duraceramic), se adaugă condimentele, supa de vita, roșiile. 


Timp estimat : 5h high, fara prosop absorbant.



Comentarii

Postări populare