Chifle cu unt - reteta noua, de neratat


Zic sa nu le ratati!
 
 Ingrediente chifle cu unt:
  • 125 ml apa
  • 250 ml lapte
  • 55 gr unt
 
Mod de preparare:
Se pun pe foc ingredientele de mai sus pana se topeste untul, apoi in cuva masinii de paine, impreuna cu urmatoarele 

Ingrediente:
  • sare
  • 2 linguri miere
  • 1 ou batut
  • 700 gr faina tip 650
  • 7 gr drojdie uscata sau 25 gr drojdie proaspata (dizolvata in prealabil)
 
Mod de preparare in continuare:
Se framanta la masina, program framantare/dospire.
Dupa, se scoate aluatul pe o plansa de lucru/masa infainata usor, se imparte in 12 bucati a cate 102 gr fiecare.
Se formeaza bile perfect rotunde, se aseaza in tava, se acopera si se lasa la dospit 25-30 de minute acoperite un un prosop bumbac.
 
Se ung cu un amestec din:
  • 2 galbenuse
  • 2 linguri ulei
  • 2 linguri lapte
  • boia dulce sau usturoi granulat.
 
Se coc in cuptor preincalzit 180 de grade fara ventilatie, coacere sus-jos.
 
 
 

 
 

Comentarii

Postări populare