Chifle cu unt - reteta noua, de neratat
Zic sa nu le ratati!
Ingrediente chifle cu unt:
- 125 ml apa
- 250 ml lapte
- 55 gr unt
Mod de preparare:
Se pun pe foc ingredientele de mai sus pana se topeste untul, apoi
in cuva masinii de paine, impreuna cu urmatoarele
Ingrediente:
- sare
- 2 linguri miere
- 1 ou batut
- 700 gr faina tip 650
- 7 gr drojdie uscata sau 25 gr drojdie proaspata (dizolvata in prealabil)
Se framanta la masina, program framantare/dospire.
Dupa, se scoate aluatul pe o plansa de lucru/masa infainata usor, se imparte in 12 bucati a cate 102 gr fiecare.
Se formeaza bile perfect rotunde, se aseaza in tava, se acopera si se lasa la dospit 25-30 de minute acoperite un un prosop bumbac.
Se ung cu un amestec din:
- 2 galbenuse
- 2 linguri ulei
- 2 linguri lapte
- boia dulce sau usturoi granulat.
Se coc in cuptor preincalzit 180 de grade fara ventilatie, coacere sus-jos.
Comentarii
Trimiteți un comentariu