Ecler cu crema vanilie, fara LV
In sfarsit, le- am facut, reusita totala, fara lv!!
Ingrediente pentru coji:
- 125 ml lapte vegetal ( facut in casa si mai concentrat, nuci, cocos, migdale)
- 125 ml apa
- 150 gr faina
- 1 praf de sare
- 100 gr margarina sau ulei floarea soarelui
- 5 oua medii SAU 4 mari (65 gr fiecare)
Am folosit margarina Vitaquell si smantana Isola.
Ingrediente pentru crema de vanilie:
- 500 ml lapte ( acelasi folosit si la coji)
- 1 pastaie de vanilie ( miezul)
- 5 galbenusuri
- 50 gr amidon
- 100 gr zahar
- 2 linguri smantana de cocos
Mod de preparare crema:
Am infierbantat laptele cu pastaia de vanilie, am dat deoparte. Separat am mixat galbenusurile cu zaharul pana s-au albit, am adaugat amidonul si treptat laptele, dupa care tot amestecul inapoi pe foc, amestecand continuu.
ATENTIE, continuu sa nu lipeasca crema. Cand incepe sa se ingroase mai lasati 3-5 minute, ( altfel se distrug proteinele din ou, risc sa se taie).
Am transferat crema intr-un castron si am acoperit cu folie alimentara, astfel incat sa nu prinda crusta.
dupa racirea completa am mixat-o impreuna cu cele 2 linguri de smantana cocos pentru si mai multa cremozitate.
Pentru decor:
- zahar pudra sau ciocolata neagra
Cojile vor trebui sa iasa uscate si goale in interior.
Daca am omis ceva, va stau la dispozitie:)
16.10.2016
Comentarii
Trimiteți un comentariu